Thailand och forma valpen!

Skärmavbild 2015-01-26 kl. 08.51.35

Piggar upp i vintermörkret med en härlig läsarbild.

Häromdagen fick jag klart för mig att jag måste göra en resa i slutet av februari. Det är en jobbresa……. i Thailand.

9 dagar i Thailand, varav en eller två dagars jobb… oj, vad ont det kommer att göra 🙂

 

Lära den unga valpen att gå promenader!

Problemen som att hunden vill fram och hälsa på främmande personer, på mötande hundar, är relativt vanligt.
Detta problem, framför allt detta med engagemang i andra hundar, har dessutom en tendens att längre fram bli riktigt besvärliga hundmöten.

Med den unga valpen menar jag att det inte handlar om problemlösning, utan mer att visa valpen hur du vill att den ska uppträda.

Vid ett möte med någon person. Stanna upp och prata, men låt inte valpen gå fram att hälsa, även om den vill eller om den andra personen vill.
Utan att tillrättavisa eller korrigera valpen, håll bara emot. Snart kommer valpen att lugna ner sig, och du kan förstärka detta genom att själv ge valpen en godisbit.

Samma sak gäller vid hundmöten.

När du gör detta med den unga valpen så är det ofta inte heller några problem. Snart, inom några veckor, kommer valpen att förstå hur du vill att möten av andra individer ska gå till.

Man måste forma en valp, man måste hjälpa en valp, man måste visa en valp vilka regler som gäller i flocken.

Vi hörs senare idag 🙂

4 svar på ”Thailand och forma valpen!”

 1. Det största problemet är att människor ääälskar små valpar och absolut måste få klappa. En del säger då ja och släpper fram den uppspelta valpen. Den blir klappad och uppmuntrad i det den gör, alltså hoppar. Klart det blir fel, senare.
  Antagligen är det därför många hundar gör såkallade utfall, de har ju fått lära sig att det är så man hälsar på folk, från det de var valpar.

  1. Har inte haft det problemet med min hund, då har även många människor hälsat för han är liten och söt. Har sett andra med utfalls problem mot människor där de inte har hälsat men ägaren vart otroligt otydligt med vad det är som gäller ändå, hunden har sökt sig till andra människor i början vart stressad hoppat och tittat mot en. Den får mer hormoner i kropen när den blir äldre och ägaren har inte vart tydlig med kom nu så går vi, samtidigt som de eventuellt inte har ökat stimulansen/ promenaderna efter att hunden blir äldre och behöver mer.

   Kanske är det tydligheten mellan när man går som betyder mer än hur många människor de fått hälsa på?

 2. Men om man ändå har kvar detta problem med sin hund, vad gör man då??
  Jag har en fransk bulldog med mycket egen vilja och energi, hon är i dag lite drygt ett år. Jag har inte låtit henne hälsa på hundar eller människor, ok någon gång kanske det har hänt då man inte alltid kan värja sig från alla som gärna vill komma fram o hälsa. Jag försöker med godsaker och beröring få henne att välja mig ist, det går en liiiten stund sedan är hon ändå intresserad av andra hundar, människor, barnvagnar, löv osv Jag vet inte hur jag skall komma till rätta med problemet. Kan också tillägga att jag har med henne till mitt jobb som jag promenerar till vilket tar ca 30 min. Detta inbär att vi går promenader med störningar varje dag så det är inte det att jag inte tränar detta med henne….Hur skall jag få henne att förstå?

  1. Avled med godis innan du möter människor, ta mer avstånd belöna med godis. Kommer utfall vänd hunden bort.

Kommentarer inaktiverade.