Passa på att tycka till….

Skärmavbild 2015-01-27 kl. 11.12.00

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20223567.ab

Det här kan man läsa om i aftonbladet idag. Den sista dåren är inte född än. Den slutsatsen kan man lugnt dra.

Jag har precis avslutat ett möte med TV4 och Nyhetsmorgonredaktionen.

Om, jag säger – Om – , vi fortsätter med en hundskola på söndagar. Vad skulle du då vilja se?

Det är jättebra om du berättar, och har du tur kanske ditt önskemål blir på riktigt 🙂

 

 

19 svar på ”Passa på att tycka till….”

 1. Gällande artikeln: Hur är folk funtade eg!!

  Gällande programmet på TV4 så skulle jag vilja ha in lite mer om att träna hund inför tävling.
  Det kan vara lydnad spår skydd apportering ja typ lite mer än bara denna vardagslydnad. Det skulle utöka antalet tittare det är jag övertygad om!!
  Vardagslydnad i alla ära men det börjar bli liiiiite tjatigt nu.

  Kram påre! // My & Lakritz

 2. Kan hålla med föregående inlägg men har svårt att tro att TV4 klarar av att göra det, inläggen har blivit bättre och lite längre men fortfarande för hårt klippta, tyvärr

 3. Vad gäller artikeln så hoppas jag fanskapet blir dömd till fängelse och att det sedan kommer ut där på kåken vad personen sitter där för. Enough said…

  I söndagsskolan hade jag velat se mer av olika slags aktiviteter. Allt från olika form av träning inför tävling till hur man kan göra vardagslivet roligare för hunden. Det finns så mycket man kan göra för att göra en helt vanlig promenad till något skoj, men jag har en känsla av att det behövs lite inspiration helt enkelt.

 4. Aktivering av hunden, stärkande av relationen till hunden och ledarskap i praktiken. I synnerhet det sista bör ju vara till nytta både för nybörjare och de som vill gå vidare i tävlingssyfte, och därmed kunna få en bred publik.

 5. Hoppas hon blir ordentligt inburad och att vakten sedan slänger nyckeln i sjön någonstans.

  Vad gäller söndagsskolan är det som vanligt besvärliga hundmöten och kommunikationsproblem som gäller för min del. Bra kommunikation här på hemmaplan om det inte finns störningsmoment i form av rådjur i närheten.

 6. Gällande TV4 programmet så hade jag jättegärna, istället för problemhundshjälp, sett lite om hur man drar upp eller lugnar ner hundar och därefter lite om hur man grundar en blivande tävlingshund eller aktiv sällskapshund. Inte specifika tävlingsmoment, utan snarare saker som motivation, samarbete, kontakt och kanske bra grundövningar för att skapa detta med valp/unghund/etc.

 7. Fruktansvärt! Kan inte förstå att man klarar av en sådan sak.

  Något om tyst kommunikation och kroppsspråk.
  Något om hur man ska tänka när det gäller att förstärka ett önskvärt beteénde hos valp.

 8. Min ungtik började med utfall mot andra hundar efter ett sk påhopp av annan hund.
  Kan hålla ihop henne på en tävling men sämre i vardagen.
  Tycker jag har föskt med alla sorts övningar.
  Börjar gå så att jag helt enkelt inte tar med henne fast det borde vara tvärsom.
  Hjäälp?

 9. Det skulle vara jätteintressant med ett program om hundars mentalitet och tester man kan göra och vad som är bra/ förutsättning i olika hundjobb (sällskapshund, sökhund, vakthund etc.). Hur ska man tänka i avel etc. Men jag tror att det är ett helt annat program

 10. Eftersom vi har två tikar som inte kan leva ihop efter att den lilla tiken haft sitt första löp så vill jag gärna att du tar upp just sånt.

 11. Inslag om olika hundar som arbetar. Följ en polishund, tullhund, ledarhund, olika jakthundar, vall, drag mm under en dag. Dels är det roligt att se men det skulle oxå vara bra att visa hur mycket nytta vi har av hundarna.

 12. Ang TV4. Tror det behövs påminnas om lite vanligt sunt förnuft:

  – bind inte upp valp, eller hund alls, utanför affär/butik/restaurang då de lätt bli stulna.
  – ta inte med hund ut på nyår
  – lämna inte hunden i bilen på sommarn
  – mata inte med grillade kycklingben, choklad, m.m
  – se till att ha hunden försäkrad då kostnaden snabbt kan dra iväg

  Osv, osv.

 13. Jag vill se blivande tävlingsekipage som utvecklar sig i söndagsskolan, eventuellt om det skulle vara sk ”problemhundar” att man stärker hundens starka sidor till att vilja arbeta innom någon from av stimulans exempelvis spår etc.

 14. Program där man tittar på olika praktiska exempel från vardagen med hunden och analyserar vad som gjorde att det blev som det blev och hur man går vidare med träningen.

 15. Det jag skulle vilja visa / se om man ska försöka sig på att ”lära ut kring hund” i tv, är hundens kroppsspråk, hundens signaler, hantering av hund, barn och hund, nedvarvning av hund 🙂 hunden i hemmet, i bilen, på semestern, anti-stress för hunden, lagar kring hund och hundhållning, när man bör åka till veterinären och om/när man kan avvakta (kanske svårt att göra en generell avvägning där iofs. …) den kravlösa biten som inte handlar om aktivering, tävling och prestation osv. men den biten är antagligen tråkig att visa i tv 😛

  🙂

Kommentarer inaktiverade.