Det här är inget aprilskämt – Vi söker dig till en teveproduktion!

Skärmavbild 2014-11-06 kl. 16.23.33

Nu sitter jag i bilen efter ett härligt möte inne på tv4 huset.

I höst kommer en ny programserie på en kanal, ett hundprogram. Vi ska börja spela in under maj månad, och vi söker därför dig som vill ha hjälp och stöd en tid framöver med din valp/unghund.
Vi söker hundägare som har en valp på 8 veckor, upp till 12 månader, som vill ha stöd och stöttning. Kanske handlar det bara om de vanliga problemen, och kanske har du något speciellt och specifikt problem med din valp.
ALLT är av intresse!
Ju vanligare ”problem” du har, desto ovanligare ”problem” du har, då vill vi att du hör av dig!!!!!!

Vill du och din valp göra teve, i så fall mejla dina uppgifter, och lite information om dig/din familj/din valp/kommande valp till –  valp@nyhetsbolaget.se

Nu kör vi, hösten är räddad!!  🙂 🙂

 

15 svar på ”Det här är inget aprilskämt – Vi söker dig till en teveproduktion!”

 1. hej, jag skulle vilja anmäla min valp och mig till detta. Det är en hanhund Shetlands sheepdog som är 4 månader. Har tänkt att han ska skolas till en varnande Epilepsihund, men det kan inte börjas förrän han är ca 1 år. Nu väntar en valpkurs först. Han är mycket lugn och harmonisk, så det passar nog för utbildningen. Har själv anfall ca 1 gång i veckan och känner inget före, tyvärr. Det är här min hund ska kunna varna mig att tex. Sätta mig ner eller ge mig mediciner. Jag vet inte riktigt vad detta gäller men jag vill att han ska vara med om allt och vara tillsammans med mig. Det kanske inte är så intressant att följa detta eller ha med i ditt program.? Men jag vill i allafall anmäla mig. Med vänliga hälsningar, Bodil Nilsson, Göteborg.

 2. Hej varför bara valpar och unghundar? Jag behöver hjälp med min hund som är 8 år och är en blandras mellan rottweiler och schäfer och blivit biten av en annan hund och han flyger på balkong dörren så fort han hör den hunden skälla och nu kan jag inte gå ut vissa tider och om hunden är ute kan jag inte hålla honom han blir rabiat och vill bara atackera den hunden och jag flyger verkligen som en vante efter min hund. Har pratat med ägaren men han lysnar inte. Polis anmälan är gjord men den la dom ner. Det är bara den hunden han reagerar på. Han går ihop med alla andra raser utom just gråhunden. Snälla hjälp mig att få lungna och bra promenader med min hund utan att anpassa mej efter att han ska gå ut. Mvh en hund ägare som vill ha lung och ro.

 3. Har en RR rik på 9 månader som är sjövild när man träffar andra hundar hon är jätte snäll mot allt och alla H Inger Larsson

 4. Hej!
  Bra idé!
  Ett tips är också att ta in någon med en äldre hund, typ 10 och mer. Där kommer också vissa ”problem” med åldern etc som många skulle tycka om att få råd och tips om!
  Har själv en storpudel som fyller 10 år imorgon.
  Hon är pigg och rörlig och jag är så tacksam för det! Men som sagt, med stigande ålder infinner sig också krämpor mm precis som för oss människor.
  Söker ni någon med äldre hund så ställer Louise och jag gärna upp!
  Tack och kram!

 5. Hej!
  Jag har en Basenji hane på snart 9 månader.
  Rasen är ju rätt egensinnig av sig men himla smart och charmig.
  Våra 2 huvudproblem med Ayo är:
  1) han avskyr att sätta på sig sele och gå i koppel, vilket leder till en mer eller mindre tids- och tålamodsprövande kurragömmalek varje gång vi ska ut…Ca 4 ggr per dag och var gång tar ca 10-15 min extra om man är ensam…Är man två fångar vi lätt in honom men oftast är man ju ensam och mycket onödig tid och irritation blir det.
  2) Ayo är så lekfull och en liten retsticka och han har sedan han var 3-4 månader lagt sig till med att bit/nypa oss i benen eller rumpan för att få igång oss. Inget hjälper, det här beteendet får vi inte ur honom.
  Vore kanon att få hjälp med något av detta och jätteroligt att samtidigt få visa upp en underbar hund av en ras som inte är så vanlig.
  Hälsningar från en hoppfull matte
  Susanne Lindqvist i Åkersberga

 6. Hej.
  Jag tycker det är jättesynd att åldern just var så viktig. Jag har en Rottweiler tik som jag verkligen skulle behöva hjälp med via tips och råd. Hon fyllde precis 2 år men har fruktansvärt mycket valpbeteende fortfarande. Hon kan en del i lydnad men har ett omöjligt arbete att få henne gå i koppel utan att dra. Det måste få ett stopp då jag har diskbråck och smärtan blir enorm. Hon finkar med de flesta hundar men har svårare för små hundar…går igång ganska lätt. Hon har svårt att koppla av och lägga sig och stanna kvar. Blir tokig och rusar och tjuter när jag går ut. Kräks i bilen. Nyps för att få uppmärksamhet och låter inte mina andra 2 hundar vara ifred utan blaskar dem i fejset till de blir vansinniga.
  Hon är en underbar och kärvänlig babe men obstinat och faller in i blockad vid olika tillfällen. Hon hade nog om åldern varit rätt varit ett bra objekt. Jag har startat en egen fb grupp så vi kan hjälpas åt på våra möten 1gång i veckan och så tränas de flesta individuellt med olika saker.
  Hoppas ni hittar ett bra objekt till programmet 🙂

 7. Vågar tyvärr inte vara med på tv, annars hade jag sökt med min 11 månaders tax som gör utfall på bilar samt drar osv.

 8. Elliott 5 år, mest chihuahua och en skvätt dvärgpincher, skulle verkligen behöva prata med någon.
  Han skäller mycket när det kommer folk och han blir helt galen när han möter andra hundar.

 9. Hej! Vad synd att det inte gällde lite äldre hundar…har en tik som blir 3år som inte mådde så bra i sitt förra hem och därför omplacerades. Hon har lite tokerier som jag skulle vilja få hjälp att lösa. Har löst många andra beteenden hon haft som den vanliga vården med att kunna pyssla om henne, borsta,duscha,klippa, m.m som var totalt omöjliga att göra i början, för då högg hon mot mej…men nu går det att krama och busa med henne också, som inte gick förr…hon kan vara väldigt osäker på folk och skäller så otroligt mycket. Mindre barn går hon inte ihop med, för hon fick aldrig vara ifred från dem i sitt förra hem och blir väldigt nervös om det kommer mindre barn hem till oss. Det är barn upp till 8-9 års åldern som är värst. Hon kan hugga dem om de kommer för nära. Min yngsta på 13 år har lärt sig hur hon ska göra med hunden nu…för i början högg hunden mot dottern…men det har blivit enorm skillnad nu och det är så skönt. Nu kan även dottern gosa med hunden. En sak är också att hon springer inne och skäller vid fönster direkt hon ser eller hör något…hon riktigt tok skäller…det är en sak jag skulle behöva hjälp med och ett annat beteende är när hon träffar andra hundar…hon kan vara riktigt uppspelt och tycka det är roligt, men tvärvända i sättet och hugga sedan….hon är väldigt lurig och man vet inte alltid vart man har henne. Hon kan skälla ute väldigt mycket också…har ett skällhalsband på henne när hon är ute på tomten…för annars blir vi alla tokiga…vi hemma och grannarna. Hon kan få tokspel när vi möter andra hundar när vi är ute och promenerar. Då är hon inte speciellt rolig. Svårt att förklara helt i skrift. Har även en till hund som blir 5år…hon har också haft sina problem…är också en omplaceringshund. Men hon kom inte från ett hem med barn i…så hon har inte alls haft dessa problem. Henne hade jag innan denna jag behöver hjälp med. Dessa två har rykt ihop några gånger…men det är över uppmärksamheten över mej när jag kommit hem som de flesta gångerna har hänt. Annars så funkar de två bra ihop. Men är lite orolig över vissa beteenden på den yngsta.Annars är det riktigt keliga och gosiga och riktigt mattegrisar ☺️ Och jag älskar dessa tjejer ❤️ Så blir det så att du vill ta dej an äldre hundar med vissa problem, så finns det en kandidat hos mej ☺️ Är två mindre blandrashundar jag har. ☺️

 10. Troligen föds det västgötaspetsvalpar i sommar och vi ska spara en valp åt min son Kalle 12 år som vill uppfostra och ställa ut den själv. Han kan behöva lite tips! Om allt går som planerat lär valpen vara 8 veckor månadsskiftet juli/augusti. Men allt kan hända….

 11. Hej
  Jag har en blandras tik på 9 månader o det är min första hund
  hon är mycket snäll o full med en massa bus
  Saken är att jag inte får nå pli på henne

 12. Hejsan,
  vi har en 10 v irländsk röd setter tik som min dotter på 12 år vill träna agility med framöver. Vi kommer behöva hjälp med inkallningsövningar och tips på hur vi får min dotter att ta ledarställning och respekt hos hunden.
  Med vänlig hälsning
  Åsa

 13. Hej
  Har en dwärgsnauscer på 6 månader
  Väldigt trevlig inne men ute vill hon gärna ta ut svängarna. Dessutom skäller hon på allt
  Ute behöver tips om hur jag skall gå tillväga.
  Hälsningar
  Barbro

 14. Hej. Nästa vecka hämtar vi en valp på åtta veckor. Det är en schäfer hanne från Beathalaln kennel med gott renommé.

  År förhoppning är att lära denna valp spår och sök främst.
  Med vänlig hälsning,
  Jan kadre

Kommentarer inaktiverade.