Amstaff och Schäfer

Skärmavbild 2015-04-26 kl. 09.30.35

 

Amstaff är på något sätt inte mer annorlunda än andra hundar. Visst, de kan vara väldigt fysiska, de är muskulösa, men de är trots allt en hund.
Min övertygelse är att det faktiskt inte spelar någon som helst roll vilken typ av hund ni skaffar. När de lärt känna varandra, harmonin i flocken lagt sig, då kommer de ha kul ihop oavsett ras.

 

Hej!

Min 6 månaders schäfer valp reagerar väldigt på barn.
Han reser ragg,skäller och blir stressad?
Ska jag vänja honom vid barn genom tex gå förbi skolor,dagis etc eller sitta passivt och ge tex godis?
Är det något som har med åldern att göra och på sikt gå bort av sig själv?
Tacksam för svar

Jag tycker din lösning, att vänja, att gå förbi, sitta passivt med mera, kan vara en bra lösning på denna typ av problem.
Det är inte något som direkt går bort av sig självt, däremot kan det förändras genom tid och att hunden blir äldre.
Vissa hundar där man låter denna problematik bara vara blir ändå helt normala, andra kommer att visa ett enormt intresse för barn, och en del kommer att kunna bli dumma mot barn.
Försök att vara nära barn, gör det naturligt, och se till att du inte ”svarar” på hundens beteende.

5 svar på ”Amstaff och Schäfer”

 1. Har inte haft några som helst problem med min schäfer när vi fått barnbarn. Hon har fått vara med hela tiden från det de kommit hem från BB. Men både vi och föräldrarna har tagit det lugnt, och när barnen väl vuxit upp har de från första början fått lära sig vad som gäller när det rör hunden. Tycker det är ett bra råd om att vistas där det finns barn i omgivningen

 2. Jag har en amstaff och en chihuahua utan problem 🙂 här är det chihuahuan som är bossen 🙂

 3. Vad gäller när det kommer till kön då? 🙂

  Om men t.ex. har en hane sedan tidigare, vilket kön är bäst att köpa som sällskap? Har hört att hanar lätt kan ryka ihop. Är det en hane + tik som passar bäst ihop, så länge hanen är kastrerad?

 4. Intressant inlägg!
  Jag har själv två amstaffar hemma och planerar en kull på dem så då flyttar det hem en tredje liten sötnos. Har under min uppväxt haft många olika raser men denna är något speciellt! 🙂 Bara älskar dem rakt igenom! Och jag tror verkligen som Fredrik skriver att oavsett vilken ras ni skaffar till så kommer hundarna att ha det underbart roligt ihop och bli en flock så varför inte skaffa en till liten amstaff? 🙂

  Ha det gott!

  1. Jag hade gärna skaffat en till amstaff men min sambo vill gärna testa lite olika raser så att man utvecklas lite, vilket jag kan hålla med om 🙂 Hund nummer två skulle vi gärna vilja är en vakthund men det lutar allra mest åt en rottweiler just nu!

Kommentarer inaktiverade.