Höftleder och armbågar.

Skärmavbild 2014-05-26 kl. 16.48.39

 

I morgon bitti är vi på TV4 igen, jag och lilla Nymo. Det kommer i huvudsak handla om kloklippning, men även lite annat.

Hoppas du tittar 🙂

Det jag också hoppas på är att jag tillfrisknar under natten. Jag har lite feber, förkyld och är allmänt risig. Inte alls kul faktiskt.

 

Valp och promenader, valp och motion…..

Då och då (ganska ofta faktiskt) lägger jag ut filmer och annat på instagram. Bland annat på LillaNymo och hennes upptåg.
På någon film springer hon i en trappa, på en annan film jagar hon en boll, på ytterligare någon film springer hon i skogen.

Frågorna om hennes aktiviteter, och om hennes armbågar och leder, väller in på sociala medier och i min mejlkorg.

Att motionera en valp är uteslutet, tänk inte ens tanken. Men att valpen får röra på sig är bara bra. Det stärker hennes muskulatur, skelett, och är nyttigt för henne.
Att hoppa från höga höjder, att springa upp och ner i trappor, och all annan extremform av aktivitet är jag lite försiktigt med. Men att hon får busa som en valp, jaga en boll (inom rimliga former) som en valp, gå i trappor där vi stöter på trappor, det får hon göra.

Om det nu skulle vara så att hon, vilket bara inte får ske, skulle få någon defekt på leder eller armbågar, då får hon helt enkelt det. Hur tragiskt det än är.
En hund är en hund, och måste få röra på sig som hon själv vill. Hon avgör helt själv vad hon vill göra (då det gäller rörelse).

Men som sagt – Hopp från höjder, extrem belastning på olika sätt, extremt springande i trappor, det undviker vi. Men det gör jag och andra sidan även med den vuxna hunden.

Nu ska jag faktiskt ta en dusch, ta sikte på sängen, och hoppas att jag mår lite bättre i morgon 🙂

20 svar på ”Höftleder och armbågar.”

 1. Jaha, och hur har du tänkt hitta l u g n e t att kunna hålla Lilla Nymo tillräckligt länge i famnen tills hon slappnar av fullständigt medelst klippande av klor i allt uppskruvat TV-kaos??
  Din teori om avslappning och lugn runt just kloklippning kommer haverera fullständigt..

 2. Vår lille valp får följa med oss på promenader, kan våra små barn orka så kan Sid resonerar jag. Dessutom så berättar ju Sid tydligt när han inte orkar längre och då får jag bära honom. Jag går inte ut för att motionera honom med långa turer eller så.
  Det jag funderar på är hur man skulle få en hund att låta bli att göra det som är helt naturligt för de dvs hoppa, springa och busa? Att inte uppmuntra till det är väl en sak men att förbjuda det? När sunt förnuft har fungerat superbra med barnen och deras uppväxt och jag är övertygad om att det funkar lika bra för en valp!
  Nu hoppas jag att inslaget med dig finns på webben så jag kan kolla det när jag kommer hem från jobbet.
  Ha en trevlig helg!

 3. Varför instagrammar du Hannas kommentar????
  Bättre och besvara den annars… Det syns ju i tv om hunden var lugn eller inte.
  Möjligt kommentaren är för ”hård ”
  Men att instagramma den är sandlådenivå det också.
  Du fick iallafall folk som höll med dig och spydde skit på Hanna om det var det du ville uppnå.

  1. Jag håller med! Jag fattar inte varför man läser denna blogg om man ändå tycker att allt är fel! Vi som vill läsa denna blogg för att lära oss nåt, låt oss läsa den och ni andra kan läsa en annan eller starta en egen??

   1. Me too! 🙂

    Tror den bästa lösningen är om fler personer börjar skriva och diskutera på ett normalt respektfullt och konstruktivt sätt

    Mvh,
    Johan

    1. Dra in lite humor igen kan också vara en fördel. 🙂 Förr skrattade man ofta högt när man läste här.

 4. Återigen bevisar Steen sig själv och detta offentligt. Visar sitt sanna sympatiska jag. Perfekt.

  Och avslappnad och lugn var Lilla Nymo bevisligen i n t e vid själva kloklippningen – och att hålla fast en stackars värnlös valp upp&ned hur svårt är det liksom?

  Nu återstår att se hur Steen hanterar en äldre och starkare Nymo framöver i direktsändning. Han får väl sätta sig på henne för att fejka ett lugn look får man anta.

  1. Kan inte du starta en egen blogg istället för att förpesta stämningen efter alla Fredriks inlägg. Vi har fattat att du hatar honom. Du kan lägga ner nu.

 5. Jag är absolut mer än nöjd med mitt och LillaNymos framträdande i teve, och hur vi utvecklas tillsammans….
  Om någon inte delar min uppfattning, så är det helt okej. Om någon har synpunkter på det jag gör, så är det helt okej….
  Jag har en uppfattning, du kanske har en annan… det är helt okej.
  Under alla år som jag bloggat har det varit mycket diskussioner på bloggen, men det har varit bra diskussioner.
  Och även om man inte har samma uppfattning som jag, så vill jag att diskussionerna ligger rätt i ”höjd och sida”.
  Det är min blogg, jag skriver vad jag vill, tycker vad jag vill… passar inte detta att läsa, eller diskutera på ett bra sätt, då ber jag vederbörande att sluta följa bloggen. Jag har hittills inte ”spärrat” någon på bloggen. Jag har hittills inte censurerat några inlägg….. Men, jag tänker inte acceptera att några få personer förstår den positiva stämning, och de bra och sakliga diskussioner, jag vill ha på min blogg. Så är det, så kommer det att bli. Det gäller alla!
  Mitt tips till de som hela tiden ”inte verkar må bra”… skapa en egen blogg!!!

  1. Ja,god stämmining och högt i tak bör det vara. Men måste ändå fråga-varför la du upp hennes inlägg på instagram? Menar,vad var poängen? Ville du ha andras synpunkter för att se om du gjorde rätt med Nymo? (Har inte sett klippet,så har inga synpunkter)

   Att folk sen tror att det handlar om ’avundsjuka’ är ju bara fåningt. Avundsjuk på vad?

   Starta egen blogg,på agrias sida då eller?

   1. Ja det undrade jag också då jag såg det på instagram Hannas kommentar.. ..
    Tycker inte man är bättre själv då man tag andras inlägg slänger ut dem på instagram och skrattar åt de.

   2. Håller med Thea i allt hon skriver.. Såg att folk skrev att hon var avundsjuk..avundsjuk på vad?
    Det undrar jag 🙂
    Finns vell inget att vara avundsjuk på 🙂

 6. Några funderingar, vad skulle Fredrik svara på en spydig kommentar,och varför inte visa på instagram vad som skrivs här. Det Fredrik visar på Tv kan nog många förstå, även om hon
  sprattlade lite vid kloklippet, det gick fram hur han menade vilket var huvudsaken.
  TV-4 skulle filma hemma hos Fredrik och visa i hemmiljö hur man gör,det kanske kommer,
  att följa bara på TV ger inte så mycket som man vill ha.
  En sak till,om man skriver, om du kan klippa klorna i direktsändning utan problem är du
  duktig, samma frågeställning men en annan anda eller….
  Håller med er som tycker att man ska vara trevlig fast man inte håller med.

  Ha en bra dag Babsan.

 7. Håller helt med Johan, ni (som ändå är ett fåtal) sluta va så ”neggo” var lite glada och njut av den härliga årstiden om inte annat. Kan förstå att alla har egna åsikter om allt o inget, men att ständigt hacka på Fredrik eller någon annan som tycker likadant som honom är bara ett bevis på att man inte är nöjd med sig själv och sitt egna liv. Följ nån annan blogg som gör att ni mår bättre och sprider lite värme och glädje omkring er. Vi som har följt denna blogg i flera år uppskattar att folk bjuder på sig själva och sitt goda humör! Inte bara spyr galla hela tiden.
  Heja Fredrik, du gör skillnad för oss andra, och man får sig alltid en tankeställare om inte annat.

 8. De flesta hänger bevisligen bara här för att hetsa upp sig på andras kommentarer. Bara gödslar skit. Få har något att tillföra eller kommentera om själva ämnet Steen tar upp.

  Och Steen själv sprutar bara på mer tändvätska på all negativ smörja. Bara att Gratulera! till den gemytliga bloggbrasan. Go Steen!

  1. Nu räcker det Hanna. Alla som läser här inser ditt uppenbara problem och det saknas därmed anledning att fortsätta upprätthålla en osedvanligt elak attityd.

Kommentarer inaktiverade.