Det krävs i huvudsak tre saker.

Skärmavbild 2015-06-19 kl. 20.03.40

Alltid kul att läsa 🙂
Bra jobbat!!!!

 

Skärmavbild 2015-06-19 kl. 20.01.55

Skärmavbild 2015-06-19 kl. 20.01.46

Lilla Nymo och jag började midsommar med att besöka TV4 och Nyhetsmorgon.

 

Är Lilla Nymo väldigt lättlärd?

För att en hund ska vara lättlärd krävs i huvudsak tre saker –

1/ En belöning hunden verkligen blir glad över.
2/En hund som vill kommunicera.
3/En hund som förstår att det lönar sig att kommunicera med dig.

Många menar att deras hund är extremt svårlärd, men tyvärr är det oftast inte sant. Hunden (även den svårlärda) lär sig saker hela tiden, men inte tillsammans med dig.

Många tror att en boll eller godis är något hundar alltid blir glad över. I många fall sant, men ibland kan andra belöningar ge ett betydligt bättre resultat.

Då det gäller kommunikation då gäller det för dig som hundägare att lära valpen/hunden detta. Detta med kommunikation gör man till en början väldigt enkelt och ökar sedan svårighetsgrad.
I en av mina böcker beskriver jag detta som jag brukar kalla ”5 minuter om dagen”, och som jag skriver i boken så ger dessa fem minuter enormt mycket mer än vad många tror.

I Lilla Nymos fall började jag träna mer eller mindre omedelbart då jag fick hem henne, och därför har ju nu en hund som förstår att det lönar sig att kommunicera och att prova sig fram för att få en belöning.
Håller jag en belöning synlig framför henne utan att göra något, utan att säga något, då gör hon sak efter sak i hopp om att det är just det jag vill att hon ska göra. Och det är precis dit jag vill komma med mina hundar.

Så, om en hund är lättlärd eller inte, det beror nog sannolikt på din egen träningsvilja och framförallt på att du lär dig själv att belöna på rätt sätt.

Ha en fin Midsommarafton!

 

Ett svar på ”Det krävs i huvudsak tre saker.”

Kommentarer inaktiverade.