Världsutställningen i Kina…… man äter hund i Kina

Skärmavbild 2015-06-25 kl. 14.40.05

Hanteringen av djur i Sverige och kanske framförallt i andra länder kan ibland vara fruktansvärd. Egentligen är det väl inte mer synd om hundar, än vad det är än grisar eller kor, då det handlar om djurplågeri.

Det är helt enkelt så fruktansvärt och det gör ont att bara tänka på det.

Nu agerar många för att Kina som har världsutställningen 2019, inte ska få ha den.
Man äter hundar i Kina, och hanteringen av dessa stackars djur är bara för jävlig.

Men frågan är om det verkligen är rätt att ta bort världsutställningen från Kina av denna anledning?
Kanske gör vi mer nytta i denna fråga om vi har utställningen just där (?)

Det lär ju inte vara så att kineserna går till världsutställningen för att titta, och blir hungriga och sugna på hund, när de står där och tittar.
Precis som i andra länder så är det sannolikt hundälskande, hundintresserade, som kommer dit.
Kanske är det bättre än något annat.

För oss hemma i Sverige är det helt otänkbart att äta hund. Det beror till stor del på att våra hundar är våra familjemedlemmar. Kanske är det bra att Kineserna få se detta.

Jag vet inte själv hur jag ska tänka eller tycka över detta med att världsutställningen går i Kina 2019, men jag är inte just nu övertygad om att en flytt av utställningen gör att hundarna i Kina kommer att få det bättre. Just nu känner jag att världsutställningen i Kina kanske är bra….

Hur tänker du, vilket är bäst? Berätta hur du tänker…..

Det här är bara så fruktansvärt….   🙁

22 svar på ”Världsutställningen i Kina…… man äter hund i Kina”

 1. Problemet är väl inte att man äter hund, utan snarare att djurhållningen är katastrofal?!
  Är dock osäker på huruvida det är rätt att bojkotta/protestera eller inte. Ibland har det hjälpt, ibland har det stjälpt eller åtminstone varit ofruktsamt. Knepig fråga faktiskt..

  Mvh,
  Johan

 2. Bojkotta och absolut flytta utställningen.
  Hundarna man ser, som de håller på att samla ihop är inte bara blandraser. Tröttnar folk på sina hundar och skänker, ger bort, alt säljer hundar till mat.
  Spelar ingen roll att dem inte tycker det är groteskt att flå levande hundar eller koka dem levande, för att äta.
  Så fattigt är inte landet så att dom behöver göra detta.
  Bra att andra länder bojkottar och visar sitt missöde. Finns ju jätte många i Kina som försöker hjälpa alla dessa laster med hundar.
  Så absolut… BOJKOTTA ! Visa missnöje :-/

  1. ”Bara” blandraser?

   När det gäller Asiatiska länder och dess hund (djur) hantering så är enda lösningen att bojkotta länderna helt och hållet. Inte bara utställning,utan resa och semester osv till dessa länder,Nej Tack!

 3. Jag anser att hundsverige och ansvariga för VM och deras delegater ska framföra sin avsky för deras hantering av hundar och att vi i Sverige känner avsky för detta, det är barbariskt och helt oacceptabelt, ett utmärkt tillfälle att påverka Kina att upphöra med denna avskyvärda hantering av hundar, skriv till ambassaden i Sverige och framför vår avsky för deras hantering av hund, vi har SKK och övriga specialklubbar,agera och protestera , det måste bli etttotalstopp för denna hantering av hund, omedelbart !

 4. Säger som ovan; problemet är inte att man äter hund (det borde vara lika okej som att äta höna, gris och häst!), utan djurhanteringen!
  Och om man nu anser att hundhanteringen är så hemsk så tycker jag man fröbiser att det är ett rättså litet problem jämfört med alla andra djur som avlas och hanteras för våran föda. Där kan man verkligen snacka om att bara bry sig om djuren som råkar se sötast ut och sedan ignorerra vad övriga djur utsätts för.

  Är inte som att de som hanterar hundar för livsmedel har så mkt att göra med de som håller på med utställning, de lär nog leva i rätt olika världar.

  1. Vet inte i vilken mån man flår kor o grisar levande. Skulle vara lika illa i så fall. Nu talar vi dock om hundar och eftersom vi vet hur sociala och inkännande hundar är så känns det fruktansvärt att människor av idag kan behandla oskyldiga djur på detta sätt. Är de helt utan empati?? Hur kan människor vara så lågt stående?

   1. Tror faktiskt inte man behöver gräva särskilt djupt för att hitta lika otrevliga exempel på djurhantering även i västvärlden/-europa. 🙁

    Även i övriga djurvärlden så förekommer ju saker som är minst lika otrevliga, men där kallas det normalt beteende och livets gång. Inte för att jag försvarar den mänskliga varianten, men bara för att ge ett alternativt perspektiv…

    Mvh,
    Johan

    1. Ge ett exempel på västvärldens ’otrevliga hantering’ som kallas ’normalt beteende’ och ’livets gång’,som alltså skulle kunna jämföras med asiens hantering av djur.

     1. Jag ställde även den frågan på vilket sätt är det mer ok att döda kor än hundar. Sverige behöver absolut bli bättre kring djurhållningen. Men jag fick till svar av en likasinnad som jag att det är väldigt illa djurhållning där och det är det som är så illa! Jag tycker inte världsutställningen ska vara i kina isf måste det ställas mer krav utifrån!

     2. Tror du missförstod det jag skrev. Det var inte västvärldens hantering jag syftade till med normalt beteende etc. utan hur djur behandlar andra djur ibland.

      Däremot känner jag folk som arbetar på våra länstyrelser (där bl.a. djurinspektörer arbetar) som kan berätta om flertalet klart otäcka fall bara här i Sverige.
      Även om det generellt kanske är stor skillnad mellan vår och Asiens djurhållning ska vi nog vara försiktiga med att sätta oss på en för hög pedestal…IMHO.

      Mvh,
      Johan

 5. Kina är enormt stort.
  Hundätandet är inte utbrett över hela landet. Det är inte ens aktuellt i vissa provinser.
  Att tro att man kan påverka dem som bor i de regioner där det äts hund och få dem att sluta äta hund genom att ha världsutställningen där känns absurt, de som bor i storstäder som Beijing och Shanghai har hundar till sällskap.
  De som bor där det är mer utbrett att äta hund kommer gissningsvis inte besöka eller uppmärksamma utställningen direkt.
  Förläggs världsutställningen i Kina lär den hamna i Beijing eller Shanghai, det ska ju vara tillgängligt för folk från andra länder och då lär inte de i Yulin resa dit för att titta och lära sig att hundar är familjedjur…
  Eller vilka delar de nu bor i, de andra som äter hund…

 6. Hej Fredrik! Jag har en pomeranianvalp på snart 5 månader som jag och min sambo ensamtränar sedan en tid tillbaka, men behöver lite tips och tricks. Vi ger honom en Kong med lite godis i och så går vi ut och lyssnar genom dörren. Han börjar skälla nästan på en gång. Jag brukar vänta lite för att sedan gå in utan att göra en grej av det, ingen ögonkontakt mm. Undrar om du har någon sida eller inlägg som kan hjälpa mig och min sambo lite på vägen då det går trögt för oss, vi kanske gör helt fel?

  Mvh Linda

 7. Det är inte ’okej’ på svenska slakterier. Men att jämföra det med asiens djur hantering? Då är svenska slakterier humana i jämförelser.
  Hundar jagas och fångas in,packas ihop,slås ihjäl med påkar,flås levande..

  Att inte SKK agerar mot utställningen är ett stort frågetecken. Tror knappast att kineserna ser annorlunda på hundar bara för dom ställs ut.
  Personligen skulle jag inte ställa,även om jag så blev bjuden på resan och visste att det handlar om championat.

  Bojkotta landet. Bojkotta Asien!

 8. Johan,jag är väl medveten om fall i vårt land gällande plågeri och misshandel av hundar. Men ändå?
  Är det lagligt i Sverige att plåga djur? Nej!
  Är det lagligt i Asien? Ja.

  Jag är på betydligt högre pedistal än plågande kineser!

 9. Jag tycker att man ska bojkotta Kina i allt hundutställningar, idrottstävlingar, affärer ja allt tills landet har uppvisat att man visar respekt för djur och människor. Ett hållbart bevis på att man verkligen visar att man har och tänker fortsätta med att behandla både djur och människor på ett värdigt sätt. Kina är ju i grunden fortfarande idag en diktatur och det är ju något som jag tycker inte passar in i en modern värld. Tycker att Kina rätt omgående ska omstrukturera sitt land till en demokrati. Att omgående börja respektera både djur och människor samt börja respektera patent som Europeiska och Amerikanska bolag har på sina produkter. Det skulle väl också kanske bli bättre om vi slutade köpa deras billiga och undermåliga skit produkter. Kvaliteten på Kinesiska produkter är ju inte direkt hög. Tror att enda sättet att få Kina på ”bättre tankar” är en bojkott i allt från västvärlden.
  //

  1. Exakt!

   Bojkotta!!!

   Det är att ta ställning, sluta försvara inhumanitet, bara för att alla inte är perfekta kan man inte gå med på att ett tydligt plågeri ska godkännas eller ses genom fingrarna på. Två fel gör inte ett rätt.

 10. Nä, ogillar verkligen hanteringen av hundar i Kina, men hur många här köper tuggben, halsband m.m. tillverkade i Kina ? O vet ni med all säkerhet att tuggben, halsband m.m. inte kommer från avlivade hundar ?

   1. Inte lätt, men på flera förpackningar av hundgodis står ju var de är tillverkade o ska man bojkotta, då ska man väl bojkotta allt från det land det berör ?

 11. BOJKOTTA eller FLYTTA världsutställningen i Kina. Kina är väl det land som gör mest ont för djur och människor i hela världen. Ta alla elefanter och noshörningar som får sätta livet till för kineser och andra asiaters märkliga idéer. Alla människor som blir avrättade av olika anledningar.

  Man torterar hundarna, flår dem levande och kokar dem levande för att man inbillar sig att de smakar bättre då. Att jämföra det med att vi äter gris och ko är ju löjligt.

  Det känns bara så vedervärdigt att förlägga en hundutställning av världsklass till Kina. Kina har dessutom förmått FCI, en internationell sammanslutning av kennelklubbar, att ändra ursprungsland för ett antal tibetanska hundraser från Tibet till Kina. Att Kina med militärt våld har ockuperat Tibet kan ju inte ändra historien, d v s att de tibetanska raserna har sitt ursprung i Tibet. Man kan misstänka att om världsutställningen blir av i Kina, vilket den förmodligen blir, kommer våra tibetanska terriers t ex att heta Kinesisk terrier etc Kina har inte gjort någonting för att utveckla dessa hundraser. Det är endast politiska skäl. Kina vill utplåna Tibet från världskartan. Nu när Kina står som ursprungsland kan de ju bara ändra rasnamnen. Hundarna räddades undan i klostren när Kina tog Tibet. Dessa beslut både vad gäller väldsutställningen och ändringen av ursprungsland för tibetanska hundraser luktar FIFA och korruption lång väg. Norska, finska och brittiska kennelklubbarna har meddelat att de inte kommer att delta på världsutställningen i Kina .. Man förväntar sig ju samma besked av SKK!!!

  Heder åt dessa och heder åt de utställare och domare som bojkottar världsutställningen i Kina 2019.

  Att det på något sätt skulle innebära en fördel för hundarna i Kina tror jag inte ett dugg på. Om 20 år kanske man kan börja fundera i den riktningen. Kina kan idag avrätta vem de vill var de vill så att kinesiska myndigheter inte skulle kunna stoppa denna stora vidriga hundätarfestival om de ville, det är ju bara nonsens.

Kommentarer inaktiverade.