Lär din hund ”rabbla nummer”.

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 09.00.43

 

Om jag ber dig säga nummer mellan ett och tio, och varje gång du säger fyra så får du en kram – Då kommer du snart att säga – fyra – så fort jag ber dig rabbla nummer.

Så arbetar jag med valpar/unghundar/hundar då jag arbetar med inlärning.
Om jag vill att hunden ska ta upp ett föremål från marken och ge det till mig, då skapar jag först ett intresse för föremålet, ett intresse för mig och den belöning jag arbetar med, sedan gör jag olika saker för att få hunden aktiv ”jag ber hunden rabbla nummer”.
För eller senare kommer hunden att göra det jag vill, och jag belönar spontant.

Det som kan ske är att hunden inte förstår vad jag vill, hunden ”börjar helt enkelt inte rabbla nummer”, men då får jag bara hitta på något annat sätt för att få hunden att börja ”rabbla”.

När en hund kommit på (det går fort genom kort och rolig träning) att det lönar sig att ”rabbla nummer” så kommer hunden göra det så fort den känner igen situationen. Då har man en hund som lärt sig, kommit på, ”nyckeln” till inlärning och då går allt fortare.

Nu ska jag iväg på inspelning, hörs senare 🙂

4 svar på ”Lär din hund ”rabbla nummer”.”

  1. Intressant. Jag har i min enfald ofta tolkat att när det beskrivs i en övning att hunden ska göra något spontant så innebär det att den ska göra det spontant utan min direkta inblandning….å jag har aldrig förstått hur folk lyckas med dessa övningar. 😀

    Har istället fått göra som du beskriver och ”lura” hunden för att göra något men alltid med en tanke i bakhuvudet att jag gör övningen fel.

    Men det kanske inte är så då asså… 🙂

    Mvh,
    Johan

Kommentarer inaktiverade.