När valpen är riktigt besvärlig, då ska du passa på!

Skärmavbild 2015-06-30 kl. 11.12.34

 

Det har varit några hektiska dagar med inspelning och annat. Men semestern närmar sig, och fredagen och den sista arbetsdagen är snart här. Med undantaget av mina besök med Lilla Nymo på Nyhetsmorgon så klart.

När man har en valp, och valpen får sina ryck och blir en riktig ”pissråtta”, den biter i allt den kommer åt, den busar, den skäller, då är det lätt att se valpen problematiskt just då. Det har jag förståelse för, men man måste lära sig att tänka lite annorlunda, och framförallt tänka på att passa på att träna valpen just då.

När valpen får sina ”ryck/tokspel” då talar valpen om för oss att den är mottaglig för träning. Den är pigg, glad, och på ett väldigt bra humör för träning – Då ska man passa på!

Gör man det, då får man både en lydigare och lugnare valp.

Så nästa gång din valp blir en liten ”pissråtta”, bli glad, ta fram lite godis och passa på att använda valpens energi till något positivt. När valpen är på det här humöret, då är den väldigt positiv även till inlärning.

Ex – Väck en valp som sover och försök lära den att sitta på kommando. Det är faktiskt ganska svårt och det tar garanterat en stund innan den vaknar ”till liv”.

Men om du istället passar på att lära valpen detta då den är på humör och vill leka, då går det riktigt fort.

Bara ett litet valptips så här på eftermiddagen 🙂