Börja planera, du är snart där.

Skärmavbild 2015-12-16 kl. 13.02.04

Lilla fina chihuahua Amber väntar sig ett besök…….

Snart är nyårsafton här!
Har du förberett dig, vet du hur du ska hantera din hund, är det första gången för hunden?

Har man en hund som man vet är skottberörd, då förstår jag att förberedelserna är i full gång. Men om du har en vuxen hund som inte bryr sig, eller en ung hund som du inte vet hur den kommer att reagera, då är det dags att agera nu!

Att låta den vuxna och säkra hunden vara med precis som vanligt på nyårsafton tycker jag är en dålig ide. Jag ställer mig frågan varför, eftersom så mycket du inte kan styra över kan gå så fel.

Så här gör jag med mina vuxna och säkra hundar, så här gör jag med LillaNymo som aldrig varit med om detta –

Det bästa utrymmet i min bostad är tvättstugan. Där finns inga fönster, det ligger i min källare. Nu, redan nu, låter jag hundarna vara i det utrymmet då och då. Efter motion och när de ändå bara ska softa och ta det lugnt. I det utrymmet får dem ett tuggben och annat mys, och jag har en radio som står på relativt högt.
Det här gör jag eftersom mina hundar kommer att tillbringa rätt så mycket tid i det utrymmet under ett par dagar. Och då vill jag att de ska vara bekväma med det, vara vana med det.
När det börjar smälla ute, då skruvar jag på radion onödigt högt, och där får hundarna vara.

Mer dramatiskt än så ser jag inte på detta.

Berätta gärna ditt bästa tips 🙂

12 svar på ”Börja planera, du är snart där.”

 1. Vi flyttade ut lite på vischan och där smäller det inte så mycket. Visserligen reagerar inte hunden nämnvärt på fyrverkerier och det var inte heller därför vi flyttade…men ändå. 😀

  Mvh,
  Johan

 2. Tack för dina tips. Det är första gången för oss med hund. Jag hoppas på en lugn nyårsnatt!
  Jag fortsätter att följa dig och tittar ofta på dina filmklipp och tex kloklippning har blivit en jättemysig stund hos oss. Tack för inspirationen till att bli en bra hundägare!
  Mvh Johanna

 3. Jag har en ny hund (vuxen omplaceringshund) sen i somras och har funderat på hur jag ska göra vid nyår. Så var det oväder här plötsligt och blixten slog ner alldeles i närheten tre gånger under en kväll med världens smällar som kunde skrämma skiten ur vem som helst. Och hon lyfte bara lite förstrött på huvudet och sen somnade hon om… Och nu har de börjat med raketer vissa kvällar och hon reagerar inte alls. Har sedan tidigare en hund som är superrädd och han har lidit jättemycket av detta. Nu när det smäller så går han och sätter sig så nära henne han kan komma och han darrar inte ens! Istället lägger han sig avslappnat ner bredvid henne efter någon halvminut. Helt fantastiskt att se efter att vi verkligen försökt hjälpa honom i flera år med bl.a. den metod som du beskriver.
  Med det sagt, jag tror jag verkligen på din metod men i vårt fall löste nya hunden det genom sin coolhet helt på egen hand.

 4. Nyårsafton har jag avsatt till enbart hundarnas och min kväll, så det blir som en vanlig vardagskväll, förutom att det fönstren blir täckta och TV´n på högre volym framåt tolvslaget.
  Självklart rastas och aktiveras hundarna ordentligt under dagen.
  Den yngre killen har jag ingen aning om hur han reagerar på fyrverkerier, däremot är han helt oberörd av skott.

  Ta hand om dig Fredrik. Ingen mår dåligt om bloggen får vila då och då, och det finns säkert en hel del annat som kan vänta lite.
  Se till att ta lite ledigt och bara njut av familj och hundar nu över jul och nyår.
  Önskar dig och familjen en riktigt God Jul!!

 5. Hej!
  Ett nytt läkemedel, klart värt att testa. Det heter Sileo. Mycket möjligt att det till och med kan bota skotträdsla. Provade det på lilla hunden som inte gillar när det kommer hem folk på kvällen och det kanske blir fest. ( dottern har haft ett par fester då hundarna varit hemma och det har varit hög musik och mycket stoj. ) efter detta gillar hon inte när hon tror att det ska bli fest. Så nu när vi bara ska ha folk hemma på middag blir hon alldeles darrig och härsar och blir klängig.
  Jag gav henne Sileo sist gång vi hade folk hemma. Hon hade redan börjat gå igång när hon fick det, på några minuter var hon helt lugn,hon såg lite trött ut först men när jag frågade henne om hon ville gå ut så var hon med på noterna. Man kan upprepa behandlingen efter två timmar då det gått ur kroppen men det behövdes inte hon var cool hela kvällen. För att få det utskrivet behövs ett veterinärbesök för att kolla allmänntillståndet. Jag kommer även att ge det till 10 mån hunden som inte upplevt något nyår ännu. Detta är ett helt nytt läkemedel som kommit nu under året.

  1. Finns även nått som heter Zilkene,som är receptfritt,på apoteket.

   Vet en som gav sin hund det i liknande situationer. Verkade fungera bra och hunden blev lugn,utan att må dåligt.

 6. Vad är du i egentligen ?
  Antingen du säger du är byggare , det ju det mest troliga eftersom du inte kan mycket om hundar,

  1. Vad är det för töntig fråga/kommentar??
   Varför kan man inte vara bra på fler saker!??
   Trist attityd!

 7. Vad betyder det att ”Din kommentar inväntar granskning”?
  Måste man regga sig eller nått?

  Fick syn på din blogg när jag sökte ang en hundfråga på flashback och tycker bloggen verkar skitbra. 🙂

  Men,varför blir det ”inväntar granskning”?

  Nån som vet?

 8. Bra tips!
  Känns som de kunde lägga ner det där med fyrverkerier eller bara tillåta dem under fasta tider. Det är ju inte bara djuren som far illa utan även många människor och miljön.

 9. En av mina tidigare hundar blev lite påverkad ( som 7-åring ) då vi bodde på landet i hus och det blev värsta åskvädret med rekordmånga blixtar… hans reaktion därefter, så snart han hörde minsta muller eller såg ljussken utifrån, var att söka sig ut. Väl ute var reaktionen knappt märkbar, oavsett om det var åska eller nyårsraketer, så det funkade för oss att hålla oss ute ( han hade ingen tendens att dra från mig, vilket förstås var förutsättningen för att det skulle fungera 😉 ). Ett nyår tog vi dock in på hotell där utrymmet var mera begränsat och väggarna mera isolerade, de hade eget fyrverkeri utanför men intrycken blev ju mildare och han kunde koppla av på sin bädd. Såg på tal om det att något hotell vid Arlanda där man får ta med sig hunden brukar vara fullbokat på nyår, eftersom området är fredat för raketer, så det kan ju vara ett alternativ om man har en rädd hund och inte kan ordna lugnet hemmavid 🙂

Kommentarer inaktiverade.