Det upprör – Men då tänker man fel enligt mig!

Skärmavbild 2015-12-22 kl. 16.23.18

Jag visste att morgonens inslag skulle uppröra någon, jag var till och med helt säker – Men LillaNymo och jag samlar ju på erfarenheter 🙂

I morse fick LillaNymo stå ut med att få färg på sina tassar, för att sedan stämpla en tavla. Jag tycker det var en rolig grej, och jag tycker det är en alldeles utmärkt träning som hon tar NOLL skada av, och som hon bara får erfarenhet av.

Har man synpunkter på detta så undrar jag hur denne person själv gör när tassar ska smörjas in, när tassar ska kontrolleras, när man behöver gå till en veterinär?

Det kan jag säga – Att inget av det ovan skulle vara något som besvärar LillaNymo i alla fall. Och det beror till stor del på att vi just samlar på erfarenheter.
Jag tycker det är en rejäl tankevurpa att ha synpunkter på detta inslag, och man kan fråga sig om man hade haft samma synpunkter om det var en veterinär som smorde hennes tassar med en kräm(?)
För en hund spelar färg knappast någon roll.

TV4 och studion är det bästa stället LillaNymo vet. Hon rymmer in i studion så fort hon bara har möjlighet, och det har till och med gått så långt så jag kan tycka det är ett litet ”problem”. Tv4 och studion är som en enda stor lekplats för henne. Och kan man något om hundar ser man dessutom det på henne.
Jag är stolt över det vi gör med LillaNymo!!!!!!

Och jag skulle till och med vilja gå så långt så att jag vågar påstå – LillaNymos uppväxt, hennes alla erfarenheter hon får samla på sig, det är helt enkelt TopNoch!!!!!

Sen har vi den ständiga frågan (se bild/text nedan) –

Skärmavbild 2015-12-22 kl. 16.11.48

 

Jag anser att du får ha din hund kopplad precis som du själv vill. Gillar du sele, då använder du sele! Gillar du halsband, då använder du halsband. Väljer du något annat alternativ, så är det upp till dig.
Jag gillar halsband (Kopplat i icke stryp) för jag anser att detta är det bästa för hunden. Skaver minst, är minst i vägen, smidigast osv.
Mina hundar drar inte i kopplet, så för mig eller mina hundar är det inga problem.
Börjar bli smått less på den här diskussionen om jag ska vara ärlig 🙂
Förmodligen ”lider” mina hundar lika mycket som du själv lider, när du har ett halssmycke på dig.
Att ha en hund lös är i väldigt många fall ett sätt att visa bristande respekt för samhälle och andra medmänniskor.

 

För övrigt vill jag säga att mitt liv börjar bli alldeles utmärkt 🙂
Allt löser sig till det bästa, min pappa eller barnens farfar är hemma från sjukhuset, och alla mina andra bekymmer är hanterade.
Börjar kännas ordentligt bra om jag ska vara ärlig. Och det är otroligt skönt.
Så nu kan du börja förvänta dig att bloggen börjar leva som den ska igen.

Ha en fin kväll 🙂

11 svar på ”Det upprör – Men då tänker man fel enligt mig!”

 1. Kan någon svara på detta ang detta med sele vs. halsband, som jag inte tycker framgår i kommentaren från någon ovan. Vad har man för argument över att INTE använda halsband på hundar och att sele är mycket bättre, och vise versa? Har inte förstått hela diskussionen riktigt 🙂
  // Hanna

  1. Argument mot halsband jag sett är att det trycker på hundens känsliga hals samt att det riskerar att skada nacken om hunden t.ex. rusar iväg.

   Argumentet jag själv använder för att inte använda (promenad)selar är precis det Fredrik anger om att ett halsband är mindre begränsande för hunden.

   Dock upplever jag det inte är många som uttalat är emot selar som det är folk som är emot halsband.

   God Jul,
   Johan

 2. Det där var väl inget som kunde skada. Du vet ju exakt vad du gör med henne..Det är ju olika för olika hundar. Hon är ju trygg i miljön. Min tibbeblandning skulle bara älska att alla höll på med honom . Han hade klarat det där fint.

 3. Det är väl inte så märkligt att det ska komma in tusen olika ”förståsigpåare” när det gäller hundar?
  Är ju väldigt vanligt att det finns självutnämnda ”experter” just inom hundägare. Dessa vet EXAKT vad som är bäst för hundar. Och självklart vet dessa ”experter” att det bara finns EN enda sanning, ETT enda rätt sätt och ETT enda system som fungerar. Och det är just dom sanningar, sätten och system som denna ”expert” säger.

  Det är alldeles för mycket prestige bland dessa ”experter”. Dom kan helt enkelt inte förstå att det alltid finns FLERA sanningar, FLERA sätt och FLERA system inom ALLT.
  När det tas upp alternativ som inte är som ”experternas” så tar dom det som man är emot dom, påstår att dom har fel etc.

  Hur kan en hund ta skada av att få lite färg på sig? Hunden bryr sig nog inte så mycket överhuvudtaget om denna färg.

 4. Jag hade en minst sagt rolig upplevelse med mina två hundar när jag för några år sedan stängde in mig, de två, papper och fingerfärg för barn i ett litet, trångt extrarum för att i smyg från min man göra tassavtryck. När jag var klar med avtrycken kom jag på att jag inte hade någon som helst plan för hur jag skulle få bort färgen från tassarna utan att mannen skulle märka något. Det blev pappersservetter med vatten, många servetter. Men trots det gick såklart inte den röda färgen bort från jämten (med vita tassar). Det var tassavtryck i hela rummet och jag fick panikstäda med mina servetter och sedan schasa ut hundarna i snön för att de förhoppningsvis skulle skava bort färgen. När jag kollade ut efter en stund var jämten fortfarande nästan lika röd. Det såg ut som blod i pälsen. Jag trodde min man skulle börja syna hennes tassar så fort jag tog in henne. Tack och lov märkte han ingenting (män! 😉 ) och när han fyllde år fick han avtrycken. Han tog med dem till en tatuerare och nu sitter de på hans arm, precis som på pappren, fast i svartvitt, med färgstänk och ojämnheter och allt. Det blev otroligt snyggt, det ser ut som att vovvarna har gjort avtrycken just på hans arm.

 5. Bra att höra att det vänt för dig. Och du, dessutom går vi mot ljusare tider nu när vintersolståndet är förbi. 🙂

  Önskar dig och din familj en riktigt härlig jul!

 6. Hållet med. Smörjer mon hund själv på trampdynorna. Dom blir ju torra och nariga, kan inte vara skönt.
  För övrigt kör jag med både nosgrimma och sele, för min hund drar så jag får skador i mon arm. Tyvärr lyssnar han inte på halsband. Han har inte ont av det, han kan dra rätt bra även med. Har gått kurs plus att han får mycket beröm. Han skäller också på en del hundar.

Kommentarer inaktiverade.