Se det som en möjlighet, inte som ett problem!

Skärmavbild 2016-01-11 kl. 12.54.08

Just nu får jag massor av brev där man frågar om bitande småvalpar. Valpar som biter alla i familjen och far fram som en piraya…..
Det finns en mängd blogginlägg om detta sedan tidigare, men jag vill återigen svara kort –

När valpen är på detta bushumör, passa då på att ta fram en godisbit och träna. Träna sitt och ligg, cirkuskonster och allt du kan komma på. Det är när valpen är på ”humör” det är då du ska passa på att träna!
Se det som en möjlighet, inte som ett problem! (även om det kan göra lite ont) 🙂

 

Lite att fundera över…… Är vi alltid så rättvisa och tydliga mot hunden?

*Hunden tigger vid matbordet – Det vill jag inte. Men däremot vill jag att hunden ska tigga då vi tränar.

*Hunden ska vakta min bostad, det tycker jag är bra – Men jag vill inte att den skäller på människor i trapphuset.

*Min hund får leka/umgås med andra hundar – Men den ska leka/umgås på ett sätt som passar mig. Inte hunden.

 

 

 

 

 

7 svar på ”Se det som en möjlighet, inte som ett problem!”

 1. Tack för massor med bra tips!
  Det där låter ju som ett fantastisk bra idé, att lägga valpens energi på något positivt för alla ☺

 2. Hej Fredrik!
  Jag har en liten Maltese på snart 6 månader. Hon är helt fantastiskt på alla sätt och vis, men ett problem har vi i familjen haft ända sedan hon kom till oss 8 veckor gammal. Saga (hon heter så) älskar att vara utomhus, men hon hatar att gå på promenader. Så fort kopplet är på så lämnar hon inte tomtgränsen, utan totalvägrar gå en meter till. Vi försöker leka med henne och locka henne men det är meningslöst. Ibland när tålamodet spricker så kan vi nästan släpa henne framåt för att få henne att ge med sig, vilket funkar. När vi passerar ett speciellt hus på kvarteret så gå hon helt perfekt. Hon blir nyfiken och vill lukta sig fram samt göra sina behov just efter detta hus, och innan det vill hon inget hellre än vända om hem igen. Hur ska vi gå till väga för att få henne att tycka att promenader är det bästa hon vet? Lek och lock funkar sällan. Vi kan ju inte behöva släpa henne!
  Tack på förhand!
  Linda

  1. Precis så har alla våra valpar inklusive våra nuvarande halvårsgamla gjort.
   Det växer bort!

   Eftersom vi också har en rätt liten ras har jag burit dem bort till den magiska punkten för att undvika själva kampen, så att den inte blir befäst.

   Plötsligt en dag har de glömt att de inte vill gå den första biten och alla våra vuxna hundar hoppar överlyckligt när det är dags för promenad och går ”fint” i sina koppel från första steget utanför dörren.

 3. Ok, men om det finns grannar som jag har pratat med , som säger att så ska han inte göra mot varken mig eller min dotter! Mest mot min dotter, hur gör jag då?? Har försökt med både och det ena… Vet ej hur jag ska höra längre, behöver hjälp!!

 4. Upp till omkring 5 mån var även vår valp bitit, särskilt jobbig en timme varje kväll. Jag gissade på att hon egentligen behövde hjälp att varva ner. Så efter en stunds lek försökte vi hjälpa henne att slappna av genom att klappa el tala lugnande. Ofta räckte det om alla i familjen satt stilla. Tror bitandet ibland var ett uttryck för att hon var övertrött.

 5. Hej! Har en ettårig jack-russell tik som blir otroligt stressad när vi samlas ett antal hundar för träning inomhus. Lever rövare, skäller och verkar aggressiv. Kan man träna bort det här och i så fall hur?
  Hoppas det finns hopp om förbättring. Tränat in din stabilitetsträning med sitt och köpt lavendelolja för att få henne lugnare.
  Monika med jack Russel Lina

Kommentarer inaktiverade.