En intensiv period börjar nu närma sig sitt slut

Skärmavbild 2016-06-07 kl. 19.09.49

En intensiv period börjar nu närma sig sitt slut.
Flera arbeten som ska skötas, domaruppdrag, projektet ”LillaNymo” med mera. Men snart börjar det lugna ner sig och då kanske bloggen kan börja skötas som den ska igen.

I fredags åkte jag ner till Skåne för att tillsammans med en tysk domare döma schäferhundar hela helgen.
Det var en givande helg med mycket hundprat och en hel del diskussioner så klart.

Nu på torsdag morgon besöker jag och LillaNymo Nyhetsmorgon. Och den här morgonen har vi också med oss schäferhunden Ziegerkamp Ice.  Det får du inte missa. Alltså nu på torsdag.

Det vi ska prata om då är om ens hund behöver träffa andra hundar, om den behöver lekkamrater, vilka den ska få träffa, och hur jag anser att man bör tänka omkring detta. Vissa menar att hunden under sin uppväxt ska få träffa så många trevliga hundar som det bara går, och så mycket det bara går, på promenader och i vardagen. Jag har en annorlunda syn på detta, och det kommer vi prata om bland annat.

Idag var jag ”polis”. Såg en bil parkerad med lite nedvevade rutor, och i bak satt en alldeles för varm hund.
Jag stannade vid bilen och bevakade hunden noggrant i sju, åtta, minuter tills äntligen ägaren kom tillbaka till fordonet. Jag presenterade mig vid namn och berättade varför jag stod där vid dennes bil.
Ägaren till bilen och till hunden kunde inte alls förstå min oro för hunden, och på första gången på mycket länge frågade jag om personen i fråga var befriad från en normal intelligens?
Det slutade inte väl, i alla fall inte då det gäller att föra fram mitt budskap. Hunden klarade sig i alla fall. Det är väl ändå viktigast.
Men så här efteråt ångrade jag mig att jag inte krossade en ruta och tog ut hunden. Då kanske personen i fråga gjort en polisanmälan på mig och så hade kanske det visat sig under utredningen vilken fullkomlig dåre denna hundägare var.

Snälla du – Lämna inte din hund i en varm bil!
Det blir så otroligt varmt på en otroligt kort tid. Snälla tänk på det!
Och, om du trots allt lämnar hunden i bilen (i bur med öppen baklucka) lämna ditt telefonnummer synligt så att man åtminstone kan kontakta dig om hunden är varm eller om man är orolig för hunden.

4 svar på ”En intensiv period börjar nu närma sig sitt slut”

 1. Jag fick min intelligens ifrågasatt för att jag hade larmat polisen om en hund som blev inlåst i en svart bil, mitt i solen, mitt på dagen utan minsta lilla fönster öppet. Jag ångrar också att jag inte slog in en ruta.
  Hunden (som var valp) klarade sig iaf.

  1. Jag kan inte svara på exakt din fråga,men jag vet att det kan bli väldigt varmt även i skuggan en varm sommardag. 40grader(?)

   Lämna hunden hemma istället 🙂

 2. Här kan man se hur varmt det blir i bilen!!
  Ofta är det nog av egen bekvämlighet som hunden ska vara i bilen när man uträttar olika ärende. Låt hunden bli hemma!
  Resultat från fyra sommardagar som Kennelklubben gjorde sommaren 2014. Värmen i bilen när den står i solen:
  Klockan 9.30 +22 +38 (i bilen)
  12.30+27 +32 (i bilen)
  14.30+28 +50 (i bilen)

Kommentarer inaktiverade.