Det enda ord jag kommer att tänka på just nu – Tragiskt!

Detta kan du läsa på aftonbladet.seSkärmavbild 2016-06-08 kl. 19.44.48

Skärmavbild 2016-06-08 kl. 19.44.15

Så urbota dumt så att jag saknar ord!

Det är så tragiskt detta. Och endast på grund av att ytterligare en hundägare romantiserar omkring sitt djur – hunden – och att hundägaren inte tar sitt ansvar.

Stackars lilla pojk, och stackars hund.

Hur kan man vara så naiv, så tanklös, så hänsynslös, mot alla parter och låta ett litet barn krypa in i en hundbur med en hund.
Den lilla pojken är ärrad för livet. Fysiskt och säkert också mentalt. Hunden får säkert någon form av ”straff” och kanske till och med någon form av polisbeslut emot sig. Vem vet, kanske till och med avlivning…..

Och det sista i artikeln (om det nu tidningen skriver är sant) – ”Hon anklagar inte hundägaren överhuvudtaget, men det borde göras en åtgärd om en hund agerar på det här sättet”

Jag finner inte ord över hur dumt det sista citatet är, finner inte ord.
Man utsätter inte en hund för detta, och den som har minst skuld i denna tragiska händelse – Det är den stackars hunden, och barnet!

 

Det är det enda ord jag kan komma på just nu – Tragiskt!

19 svar på ”Det enda ord jag kommer att tänka på just nu – Tragiskt!”

 1. Alla hundar kan bita.. som vanligt accepterar och respekterar man inte arten för vad den faktiskt är och kan göra. . En åtgärd säger hon.. Ja hon kan ju göra en åtgärd. Lära sig arten och aldrig göra om det. De flesta hundbett sker då någon inkräktar på ett personligt spejs på fel villkor. Och hunden får jämt skiten för en hund får ju inte ”bita”.. människan kommer aldrig någonsin vilja acceptera vad en hund faktiskt är. Egot är större än att vilja lära.

 2. Varför i hela friden låter man barnet gå in till hunden i en bil, där det är trångt och ingen möjlighet att gå undan. ”Helt utan förvarning….” Hur många signaler tro hunden skickade ut innan den högg? Hunden hade varit med hela dagen, mycket intryck, många ljud, värmen, bilen var kanske hundens enda fristad. Inte ens där fick den vara ifred. Klart det inte är barnets fel, är de vuxna som brustit i sitt ansvar. Men hunden får skulden i något som kunde stoppats om de vuxna använt sunt förnuft. Det är tragiskt att det hänt. Stackars barn och stackars hund 🙁

  1. Precis,hunden var kanske trött,hade kanske varit i bilen länge.
   Och vem vet,den kanske var lite äldre,eller hade ont (?) Så kommer ett barn (som inte ens tillhör familjen/flocken) och ska klappa och krama.

   Klart hunden markerade,det är jag 100% säker på.

   Det är människan som gjorde fel här,inte hunden.

   Och som Fredrik skriver ”sista citatet”.. Nä,finner inte ord jag heller.

 3. Som sagt… tragiskt och så urbota dumt agerat av både hundens ägare och pojkens mamma. Vuxna borde veta bättre, oavsett om man är hundvan eller inte. Var är respekten för hunden i de vuxnas agerande här? Skulle de vuxna acceptera om någon ”bekant” trängde sig på hos dem i en stressad situation? Nej, skulle inte tro det. Vid stress agerar vi alla, både människa och djur, ut på något sätt. Stör mig också på det sista citatet och undrar vad den så kallade ”årgärden” skulle vara för något. Blir rädd bara jag tänker på det… Det här hade aldrig hänt om de vuxna, som Jessica skriver här ovan” hade använt sunt förnuft!

 4. Tragiskt och stackars hund.
  Haren hund som inte älskar barn. Jag tror att dels är hon inte van med barn och sen förstår hon sig inte på barnens rörelsemönster. Jag vet att hon tillhör en av dom hundar som skulle kunna bita i trängt läge.
  Jag gör allt för att skydda henne mot att behöva mötas med barn.
  Men ibland sker det ändå för vi kan ju inte sitta inlåsta hela tiden
  Nu är hon väldigt fin och en vacker hund så det händer dagligen att barn vill klappa henne. Men såklart det får dom inte. Och om föräldrar är med får jag ofta onda ögat från dom.
  Har tom fått slängt efter mig av föräldrarna att
  – jag är så trött på hundägare och deras ouppfostrade hundar

  Jag älskar min hund och kommer fortsätta skydda henne.
  Hon fungerar bra med barn om dom är stilla i början och hon får ta kontakt själv först.
  Så jag kommer bara låta henne få träffa dessa barn

  1. Jag har mer än en gång fått kommentarer om att jag är fjantig och att det är nyttigt för hunden att hälsa på alla. Värsta var nog mamman som blev riktigt arg på mig för att hennes barn inte fick slå på, och springa och skrika runt min valp. Hon menade på att det var mitt ansvar att lära hennes barn hur man umgicks med djur. Men det är mina hundar. Jag bestämmer när och vem dom ska träffa.

 5. Kan inte annat än att hålla med. Vart ligger hundens ansvar i detta? Ingenstans såklart. Hundar och barn är ingen given kombo, kommer aldrig vara och så länge en vuxen inte tar sitt ansvar och inser vad en hund egentligen är och är kapabel till så kommer det så förbli.

  Det är inga harmlösa gosedjur utan tama rovdjur med instinkter och integritet, och vi som hundägare måste bli bättre på att läsa av och veta hur vår hund fungerar i alla situationer .. annars ska man inte ha hund, speciellt inte av raser som kan uppge större skada till sin omgivning vid bristande hantering.

  Min hund t.ex., en aussie-hane på 1,5år, avskyr barn. Han visar med hela sig att han tkr att dom är läskiga och jobbiga, morrar, skäller, reser ragg och blottar tänder om de kommer för nära eller springer och stimmar runt omkring. Han har aldrig bitit men de tänker jag aldrig undersöka heller .. han slipper deras närvaro för de mår han bäst utav. Självklart sätter det hinder i vardagen men för mig är det ändå helt naturligt att han agerar så då han helt enkelt inte är van med barn .. delvis pga att han inte haft några snälla att träffa och den enda ggn han träffat några så blev det kaos och han skrämdes (jag agerade lugnt men skadan var redan skedd) .. och det är inte hans fel utan mitt om något.

  Hans rädsla är hanterbar idag, vi har byggt upp tilliten till att jag hanterar de läskiga men jag skulle aldrig släppa fram ett barn till honom, aldrig, både för hans skull och barnets.

  De som hänt är oehört tragiskt och jag lider med både barnet och hunden som utsatts för vuxna människors ignorans och okunskap. Oavsett om hunden är världsnäll och gillar barn så är olyckan lätt framme om de blir trängda .. ingen hund jag träffat på mina 28år har accepterat att bli trängd, och alla ggr de skett så har man tydligt sett på kroppspråket långt innan vad som kunna komma skall.

  Hoppas mamman och ägarna till hunden får sig en tankeställare och inser vad de borde gjort annorlunda. Och att hunden inte far illa för de den gjorde.

 6. När något sånt här tragiskt händer är det definitivt inte hundens fel. Utan dessa människor som kan göra något så urbota dumt. Man får ju faktiskt tänka !!!

 7. Ett misstag en del hundägare gör, är att tillrättavisa hunden för de signaler den visar när den känner sig obekväm och ber någon att öka avståndet, till exempel genom att skälla, morra eller visa tänderna. Då kan de beteendena undertryckas och hunden går från de första undvikande signalerna, t ex vända bort huvudet, snabbt över till nafs eller rentav bett. Det är viktigt och bra att låta hunden vinna på att morra. Den signalen förstår folk. Hundar kan då lära sig att morra högt och länge innan de ”trappar upp”. De väljer den nivå som ger önskat resultat. Vet inte om det var så i det här fallet förstås, men kanske?

  Men naturligtvis var det idiotiskt att låta ett barn pressa hunden så. Det var ju tre fel på en gång: Många hundar är inte vana vid barn. Många hundar väljer ”fight” när ”flykt/flight” inte går. Och många hundar vaktar bilen.

  För allas trygghet skulle hunden varit bakom galler, för man kan inte lita på att folk respekterar hundar så som de borde.

  1. Detta du skriver om tror jag är en jättebra och viktig poäng! Bra att du tog upp det!

   Mvh,
   Johan

 8. Man ska över huvud taget ALDRIG röra annans hund som sitter i bil. Bilen blir hundens revir. Synd om barnet som nu säkert blir rädd för hundar o för hunden o ägaren

 9. Jag har den synen att alla hundar kan självklart bitas men det finns alltid en anledning. Visst finns de få exemplen när aveln är boven och en hund helt enkelt inte är att lita på, men sen finns resten som handlar om hundar som reagerar naturligt men människan ser det som fel.
  Jag undrar hur en hundrädd mamma kunde tycka att dess lilla pojke kunde vara själv med en hund på en väldigt liten, trång yta utan vuxet sällskap?! Helt rätt skulle varit om hunden varit lös utanför bilden så alla såg dem och hundens tycke om saken.

  Sen om det stämmer att en hund som en gång bitit alltid biter som många påstår, det kan jag inte något om. Men visst har man hört många säga det.

  Det många missar i dessa nyhetsblaskor som alltid ritar upp hemska hundar med oskyldiga mänskliga offer är att ett bett från en hund kan vara så olika.
  En riktigt aggressive hund som hoppar på en människa och biter stora sår utan att det funnits någon anledning, det är riktigt fel! Det är vad de oftast försöker skriva också.
  Men som i denna artikeln är det ju väldigt tydligt att hunden lika gärna kan varit väldigt rädd/inträngd eller helt enkelt fått nog och visat helt naturligt att den ville vara ifred i sin vanligtvis lugna vrå. Sen kan den visat mycket innan bettet som ingen såg utanför bilen och pojken så klart inte tänkte på.
  Vet att jag själv gick på hundar för mycket när jag var en liten flicka, morr skrämde mig inte alls som de gör idag men mina föräldrar lärde mig innan det blev några bett för min del och det borde alla föräldrar eller hundägare göra, för hundarnas skull.

 10. Otroligt tragiskt det som har hänt både för barnet och hunden.
  Jag har haft en Labrador som växt upp med barn: Men när han tyckte att det blev för mycket bus eller för hårda kramar markerade han alltid.Först försiktigt sedan mera markant. Har alldrig bitit eller naffsat utan fört buffat och sedan morrat. Villket vi vuxna noterat och avstyrt eftersom vi aldrig har lämnat barn och hund ensamma.
  I dag har jag en omplacerings hund som inte är barnvan men har barnbarn som är hundvana och läser av hundens signaler. Men lämnas ändå aldig ensamma med varanda. Barn är för inpulsiva för att alltid läsa dessa signaler. Därför så tycker jag att det är synd om hunden får lida för det som hände. Samt att jag hoppas att barnet inte kommer att vara rädd för hundar resten av livet. Sör att se barn och hund leka och gosa tillsammans under kontrollerade förhållanden är underbart.

 11. Tragiskt!
  Detta hade inte hänt om 1) mamman inte tillåtit sin son att sätta sig i bilen med hunden. 2) hundägaren inte hade tillåtit att barnet satte sig där.
  Både hundägaren OCH mamman är lika oansvariga i detta.

 12. Mycket tragiskt! Vi har en Bichon frisé som vi tog som omplaceringshund , Han kan bits eller nafsar,han är 8 år , vi behöver hjälp , vi är rädda för att han en dag ger sig på ett barn , snälla Fredrik svara

Kommentarer inaktiverade.