Kriminalsökhunden – Otroligt och imponerande!

Skärmavbild 2016-07-04 kl. 19.08.59

För mig är det just nu full fart mot semestern. Förhoppningsvis tar jag semester nu på fredag och 4 veckor framåt. Ska bli så skönt.

De senaste veckorna har varit mer eller mindre hysteriska på alla sätt och sista veckan har jag dessutom haft lite feber och annat smått och gott.Därav en lite för låg aktivitet här på bloggen, tyvärr.

Men igår tränade jag i alla fall några polishundar i skydd och pratade en hel del med en polishundförare till en specialsökhund. Han berättade om ett imponerande arbete han haft med sin hund. Hunden är utbildad att söka efter bland annat blod.
Det var en man som hade blivit skjuten i benet. Kulan hade gått rakt igenom låret och försvunnit ut någonstans.
Polisen ville finna kulan för att kunna göra jämförelser med vapen och finna rätt vapen och man hade sökt mycket och länge efter kulan. Men utan resultat. Någon kom då på iden – en kriminalsökhund!
Om kulan gått genom låret så borde det trots allt finnas något typ av blodrester på kulan. Man kallade dit min vän och hans hund. Han var själv skeptisk till detta med provade. Efter några timmars sökande markerade hunden. Polishundföraren gick dit, och där låg en kula. Tillsynes utan blod på sig, men ändå en kula. Den sändes iväg för analys och man fann microskåpiska mängder blod på kulan……. och det var detta hunden hade markerat.
Helt fantastiskt tycker jag. Och det var dessutom rätt kula 🙂
Samma hund finner sperma på ett lakan som tvättats och tumlats fyra gånger…… Helt otroligt!
Man kan inte bli annat än imponerad av hundarnas möjligheter och kapacitet.

Nu måste jag arbeta lite till innan jag går och lägger mig. Men vi hörs i morgon igen.