Det är viktigt att kravställningen handlar om rätt saker.

Skärmavbild 2016-07-05 kl. 20.12.38

Funderar du på att skaffa en ny hund?
I så fall, gå då först in på hundstallets hemsida och titta över alla godingar som finns där, och alla godingar som bara längtar efter att få komma hem till ett kärleksfullt hem.

Och sprid gärna detta till alla ni vet ska skaffa en vovve 🙂

 

Drag i kopplet är ett väldigt vanligt problem. Ett problem som många hundägare tycker är besvärligt, och ett problem som många hundägare söker hjälp hos mig om.
Det är dessutom ett problem som jag har respekt för. Kanske inte pga att det är svårt att få bort, utan snarare för att det tar lång tid att få bort. Det kräver mycket av dig som hundägare, under lång tid dessutom.

Att lösa problemet – Drag i kopplet – kräver en mängd av olika ”insatser”. Dels så måste man ändra om hundens inställning till promenader. Hunden ska tycka det är kul att gå ut MED DIG, och inte bara att ”gå ut”. Lösningen kräver att du är konsekvent under lång tid. Och att du dessutom ställer krav på hunden.

Det förstnämnda – att hunden ska tycka det är kul att gå ut med dig, och inte bara gå ut – det kräver att du är rolig och intressant för hunden. Att du hittar på olika saker och överraskar hunden då och då på promenaderna.
Detta med att du ska vara konsekvent innebär att om du varit det i två veckor, men struntar i det en dag, då har sannolikt dessa två veckor där du varit duktig varit helt bortkastade.
Då det gäller kravställningen, som är viktigt, så är det viktigt att den handlar om rätt saker.
Ställ krav på hunden att inte dra mot en luktfläck, att inte dra mot en mötande person, att inte dra i kopplet bara för att du själv står still.

Dessa saker tillsammans kommer att göra att din hund slutar dra i kopplet över tid. Men det tar just lite tid. Och det måste dessutom få göra det.

Ett svar på ”Det är viktigt att kravställningen handlar om rätt saker.”

  1. Jag har en 9 månaders hoffe och drag i kopplet är inte så jobbigt hos oss men däremot hoppar han upp och biter i armen på oss vid promenader, det märks att han vet att han inte får så en del av gångerna hoppar han efter kopplet och biter i det istället… men hur ska vi träna bort detta?

Kommentarer inaktiverade.