Det måste fungera när allt runt omkring inte fungerar.

Skärmavbild 2016-07-15 kl. 09.13.36

Två godingar som är sugna på att åka båt. Den ena kan ta på sig flytvästen själv, den andra måste ha hjälp 🙂
Men glöm inte bort att ha flytväst även på hunden om du är ute och åker.

Vi har varit ute på vår ö i flera dagar och bara njutit på alla möjliga och omöjliga sätt. Det är så mysigt att se hur hund och barn bara efter några timmar tillsammans på en ö liksom börjar hänga. De kommer varandra närmre på något sätt. Ingen av dem gör något utan den andra.

När barnen somnat här ute har jag själv suttit och arbetat lite med en skrivelse jag har blivit ombedd att skriva angående en hund som bitit en annan hund. Jag har blivit ombedd att skriva ner en del text, svara på frågor som ombudet har. Det handlar om hundars naturliga beteenden, vad som kan utlösa olika typer av händelser, och olika typer av förklaringar till olika saker en hund kan göra. Jag utgår ifrån att man ska använda det jag skriver ner till någon typ av försvar.
Jag är inte insatt i själva händelsen utan svarar mer generellt på hur hundar fungerar.

Och när jag ändå är inne på hundar som bits så fick jag ett sms härom natten. Från en polishundförare jag tränar. Hundföraren och dennes hund hade haft sitt första bett. Och hunden hade fungerat väldigt bra. Det var ett pressat läge och hunden hade bitit bra, följt hundförarens kommandon, och var under full kontroll. Mannen blev gripen och hade rejäla skador efter bettet i höften.
Polishundföraren var inte glad över att en man blivit biten, men ändå glad över att hunden fungerade och ställde upp då det mest behövdes. Som jag sagt så många gånger förut – Skillnaden på en polishund och en tävlingshund, det är att polishunden måste fungera som bäst när allt annat fungerar som sämst.

I veckan som kommer ska jag och LillaNymo vara med polisen ett par dagar under specialsöksträning. Förutom att vi ska umgås med gamla vänner, så ska LillaNymo tränas en hel del. Det ska bli oerhört spännande och intressant.

Och trots planerad semester i flera veckor till, så ska vi bryta semester kort under nästa vecka för att medverka på Nyhetsmorgon.

Nu ska jag ordna med frukost till alla barn, till hundar, och till de gäster som är här på ön men fortfarande sover. 🙂

2 svar på ”Det måste fungera när allt runt omkring inte fungerar.”

  1. Hej Fredrik! Jag har nu suttit i timmar och läst igenom alla dina blogginlägg samt tittat på dina youtubevideos, fått svar på nästan allt jag undrar över. Tusen tack! Du är grym!

    Det är dock en sak jag gärna skulle vilja ha svar på 🙂
    Du säger att man absolut inte ska brotta ner en hund på rygg för att visa att man bestämmer, samtidigt säger du att man ska göra det när man ”tvångsgosar” vid kloklippning. Hur kommer det sig, märker valpen att det är två olika handlingar? Jag menar båda handlar ju om att hunden läggs på rygg. (Såg i youtubeklippet att du höll fast chihuahuan på rygg i ditt knä) 🙂 kluven om jag ska våga göra det efter att sedan läst att man kan hamna i konflikt genom att lägga valpen på rygg?

  2. Hej Fredrik.

    Vi har nyligen skaffat en hundvalp som nu är ungefär 11 veckor. Vi vet att hon ska få bitas och busa men det blir bara värre för varje dag, hon biter tills blodet rinner, morrar och skäller och lyssnar inte när vi säger till. I början försökte vi avleda med leksaker eller godis, men inget fungerar längre. Hon attackerar i full fart både hemma och på promenader, hon kan komma springande och hoppa på oss i soffan och börja bita oss. Vad ska vi göra?

Kommentarer inaktiverade.