Det blir billigare i längden.

Skärmavbild 2016-07-27 kl. 16.23.13

Idag har jag tillbringat mer än halva dagen ute på polishögskolan och tränat hund. Dels har vi lite mer seriöst börjat träna specialsök med LillaNymo, och varit med och tränat polishundar i specialsök. Dessutom har vi tittat lite på LillaNymos miljöstabillitet och annat smått och gott.
Vi avslutade dagen med ett par rejäla skyddspass för två polishundar som har som målsättning att vinna polishund-SM i skydd, nu i höst. Kan gå hur bra som helst, men man vet aldrig – En hund är en hund och allt kan hända.

Jag har fått flera frågor de senaste dagarna om detta med foder till hund. Vad ska hunden äta och vad ska man tänka på?

Jag är långt ifrån en foderexpert/fackman, men jag har enorm erfarenhet om vad hundar mår bra av.
Precis som med oss människor gäller även med hund – Du blir vad du äter!
Äter en individ dålig mat, då är det svårt att utföra uppgifter eller hälsan som krävs av en.

Mina hundar äter Orijen och jag är supernöjd. Hundarnas pälsar, hull, ögon ser friska ut. Dessutom svarar hundarnas fysik bra vid motion. Inte minst har hundarna enormt fin avföring.
Men det finns andra bra foder på marknaden. För att göra det enkelt – Köp ett premiumfoder i en zoo-butik eller motsvarande, och inte i dagligvaruhandeln. Då skulle jag påstå att det finns 5-10 olika bra foder att välja imellan.

Dessa premiumfoder är någon krona dyrare än andra foder, precis som att bra mat för oss är lite dyrare än vad snabbmakaroner är. Men jag anser det blir billigare i längden eftersom hundarna, precis som vi själva, är friskare om de äter bra mat.

Försök inte spara in på hundens mat. Vad hunden äter är oerhört viktigt för hundens välmående och hälsa 🙂

2 svar på ”Det blir billigare i längden.”

  1. Tycker det är lite tråkit att hon inte blir vårdhund/terapihund,väldigt stort behov av såna hundar.
    Polis/specialsökhundar finns det fler av,dessutom ”lättare” att utbilda.

    Bara min åsikt.

    Lycka till,oavsett 🙂

  2. Jag som jobbat i vården känner lite lika som tidigare inlägg. VET DU HUR MÅNGA HJÄRTAN som skulle helas av en glad frimodig tik som Lilla Nemo.. behöver hon verkligen bli en MANS stolthet.. bli en hjälte i krigssituation.. kan hon inte rå va en SANN hjälte.. en som får ett hjärta o sinne i smärta.. lika stort som krigsveteraners sorg.. en sorg av att inte längre vara stark.. livet rinne ut ur dig.. låt nymo få dem känna att de e värdiga kärlek..vad de gjorde i sitt liv .. de räknas.. DE RÄKNAS – de e hjältar

Kommentarer inaktiverade.