Se först till att hunden är frisk och har bra hälsa.

Skärmavbild 2016-08-05 kl. 12.59.32

LillaNymo charmar alla på Tv4-huset, och hon älskar det 🙂

Ja, i morse var vi på TV4 och pratade lite om LillaNymos väg mot polishund. Men tiden är alltid så knapp (jag vet att det är så på teve och direktsändning) men jag hade ändå hoppats på lite mer intressanta frågeställningar från programledarna. Men å andra sidan kanske det bara är vi hundnördar som vill det. Teve handlar trots allt om underhållning 🙂

Nu är det inte speciellt långt kvar innan säsong 2 av ”Mitt liv som valp” börjar. Jag har inte exakt datum än, men det återkommer jag till.
Ska bli spännande att se även för mig. Det är alltid lite nervöst och se vad redigerare och producenter ”kokat ihop” 🙂
Jag är dock övertygad om att denna säsong blir en ännu mer lyckad säsong än säsong 1 🙂

 

Min hund har ätit bra, men aptiten verkar försvinna mer och mer…

När detta sker så är det oerhört viktigt att först kontrollera hälsan hos hunden. Är hunden helt frisk, är hunden för övrigt lika pigg och glad som tidigare?

När man gjort detta, då ska man bara ta det lugnt anser jag.
En vanlig anledning till att en hund successivt tappar aptiten är helt enkelt för att den är överviktigt och får för mycket mat.
När man vet att hunden är frisk, och att hunden för övrigt är välmående, var då inte orolig för hundens aptit om den dessutom är fin i kroppen.

Man ska komma ihåg att förmodligen så mycket som 2/3 av Sveriges hundar är överviktiga. Det är inte bra!

Grundsynen på hundar är nog att en hund alltid är hungrig, men det finns absolut undantag. Jag har själv haft ett par tävlingshundar som varit helt friska och mått bra, men som ätit dåligt. Jag vet en del polishundar som mår bra och är välmående men som äter dåligt. Så även om det vanliga är att en hund har en enorm aptit så behöver det inte alls innebära att hunden är konstig eller sjuk bara för att den inte har denna aptit.

Men… viktigt är – Se först till att hunden mår bra!