Det uttrycket – Det är något jag ofta använder mig utav!

Skärmavbild 2016-08-11 kl. 16.30.23

I morgon är det fredag och veckan är nästan slut. Men i helgen blir det full fart ändå. Dels arbetar jag på Solvalla, Djurens helg, hela dagarna, men sedan ska jag också på lördag kväll gå till Gröna Lund och TV4 ”Sommarkrysset”.
Dagarna bara far iväg, och jag tycker denna vecka har gått i brutal raketfart 🙂

Idag har jag och LillaNymo varit i stan och tränat lite. Hon älskar ju människor vilket i och för sig är bra. Men vi har ändå tränat lite på att inte bry sig om andra människor.

Vi har gjort lättare sökövningar på trottoarer fast människor passerar. Vi har promenerat bland mycket människor och ingen har fått hälsat på henne (fast många har velat). Vi har tränat inkallningar på gågator bland folk.
Och dessutom tränat ren lydnadsdressyr (mot polishund) i stora störningar på alla möjliga och omöjliga platser, med all typ av störning du bara kan tänka dig.

När man har en grunddressyr på hunden, som jag ofta tränar in i lugna miljöer, så tycker jag det är väldigt bra att träna på väldigt röriga platser.
Om man tränar hunden på extremt röriga platser, och allt fungerar bra. Då har man minskat risken för att hunden i sitt arbete eller på tävling eller prov blir störd av yttre störning.

Uttrycket – ”in i skiten bara” – det är någonting jag ofta tänker och använder mig utav. Både då det gäller som ovan, men också då det gäller många typer av problemlösning. Inte minst hundaggressivitet.

Men… för att kunna göra detta krävs en bra relation där hunden litar på dig oavsett vad, samt en fin och bra kommunikation. Annars kan den typ av träning istället försämra det man vill förbättra.

Nu ska jag fixa lite mat till barnen. Vi hörs längre fram 🙂

 

Ett svar på ”Det uttrycket – Det är något jag ofta använder mig utav!”

 1. Hej!
  Jag har en jack russel på 6,5 år. Han är helt fantastisk med ett hjärta av guld, inte alls ettrig som en terrier kan vara.
  Min dotter har börjat en prova på kurs i agility på 10 veckor.
  Vårt problem är att vår hund blir oerhört stressad av alla andra hundar. Han vill så gärna leka med dem. Han gnyr/småskäller, drar, flåsar, bryr sig inte om godis, spänner sig och slutar inte vifta på svansen förrän vi sätter oss i bilen för hemfärd. De andra hundarna kan slappna av när vi väntar på vår tur.
  Min fråga: är det ohälsosamt att fortsätta gå kursen då stressnivån tycks vara så hög vid varje tillfälle?
  Även instruktören sa att han har mycket stress.

Kommentarer inaktiverade.