Det blev ett nittiotal hundar på två dagar – Så värdefullt för mig!

I helgen som varit fanns jag på Solvalla hela helgen – Djurens helg.

Skärmavbild 2016-08-15 kl. 21.30.00

Cirka 14000 människor hittade dit i helgen och det var full fart hela dagarna. Fantastiskt kul och lärorikt.
Jag hade kö hela helgen och några som kom försent på dagen fick tyvärr aldrig träffa mig. Men jag hann med 91 hundar och hundägare under helgen. Att få prata med 91 hundägare, att få känna och klämma, och arbeta kort med 91 hundar på en helg, det är helt ovärdeligt för mig som ”hundexpert”.

Så även om jag fått en mängd tackbrev från hundägare efter helgen, så är det verkligen jag som ska tacka. Jag har lärt mig otroligt mycket under helgen. Och det är just det som är så fascinerande med hundar – Man blir aldrig fullärd 🙂

Skärmavbild 2016-08-15 kl. 21.30.25

 

Frågorna var många, och varje fråga handlade om just en speciell individ.
Men…. det som återigen slog mig i helgen och som gör mig lite bekymrad, det är de hundägare som har någon typ av problem med sin hund. Och när jag frågar samtliga om vad de har gjort för att försöka få bort problemet, så är det mer eller mindre aldrig någon som ”berättar” för sin hund att det den gör är fel att göra.
Lösningarna på besvärliga problem handlar alltid om att avleda, om att använda sig av inlärd lydnad, om att belöna…. men aldrig om att ”berätta” för hunden att detta inte är ok!

Jag kan inte förstå detta. Jag kan inte förstå vad som är fel med att göra det. Dessutom är det ju just där lösningen många gånger finns. Om jag har en fin relation med en individ, varför skulle jag då inte kunna säga till om denna individ gör något jag inte vill att individen ska göra… jag förstår inte tänket, jag förstår inte vad som är fel med det, jag fattar inte teorin bakom detta.

Om mitt barn ritar med tuschpenna på väggen, då säger jag väl till barnet att den inte får göra så. Jag hämtar väl inte en glass i hopp om att barnet ska vilja ha glassen och därför lägga ifrån sig pennan. Och även om barnet lägger ifrån sig pennan för att ta glassen istället, så vet ju barnet fortfarande inte om att den inte får rita på väggen (?)

Det här måste jag blogga mer om längre fram.

Nu ska jag ta en dusch och sen blir det natti natti..

5 svar på ”Det blev ett nittiotal hundar på två dagar – Så värdefullt för mig!”

 1. Hej,
  Hur kan jag komma i kontakt med dig? skulle verkligen behöva lite hjälp med min Gårdshund som är världens finaste men väldigt osäker i många möten. Både människor (stora och små) och även många hundar. Har du fortfarande privat coaching?
  Med vänlig hälsning
  Nanette

 2. Det där har du ju bloggat om många gånger,sen har det blivit diskussioner om ”fysisk tillrättavisning” osv.
  Men jag håller med dig,klart man måste förklara för sin hund ”vad som är rätt och vad som är fel”.

  P.S Jag var där,i fågeltältet med min ara. Såg dig och tänkte hälsa och presentera mig,men ville inte förstöra din dag 🙂

  1. Hahaha, det skulle du gjort och presenterat dig som ”Neggo-Thea” (eller vad det var du blev kallad en gång). Det hade säkert blivit väldigt skoj. 🙂 😀

   1. Ja,eller hur: ) Man står och pratar en stund och så säger jag ”tjena,måste presentera mig,det är jag som är Neggo-Thea; )
    Nä,så taskig ville jag inte vara,han såg så glad ut haha: )

 3. Hur säger du till barnet? Genom att ta tag i det och säga ”nej!” med bestämd röst efter att det gjort fel, som du rekommenderar att hundägare skall göra i din valpskola?
  Hur säger du till hunden? Genom att med hjälp av resonemang förklara att det den precis gjorde inte är okej, och varför det är så? Inte?

  Hur säger du till ett barn som inte är gammalt nog att förstå resonemang?

Kommentarer inaktiverade.