Jag älskar flexikoppel!

Skärmavbild 2016-09-06 kl. 20.18.16

Nyss hemkommen från Tyskland. Det blev långa dagar med i princip bara hundprat. Enormt givande att prata hund med alla människor, från alla dessa länder. Jag har haft härliga och givande samtal och diskussioner med människor från Tyskland, Ryssland, Singapore, Israel, Mexico, Belgien, Holland, Spanien, Italien, Frankrike, Syd Afrika, Brasilien, med fler, med fler.
Speciellt givande var det att prata med personer i den tyska Schäferhundklubben (SV).
Utan tvekan finns mycket mer att göra, att ändra, och ha synpunkter på.

Mina valpar är nu 5 veckor och det börjar bli riktigt kul att sitta och titta på dem. Nu börjar det hända saker, nu börjar man se vissa skillnader i deras karaktärer med mera. De är så otroligt fina på alla sätt 🙂

Är du intresserad av en valp? Mejla mig i så fall på info@fredriksteen.se

 

Flexikoppel?

Någon hade noterat på min egen eller om det var på LillaNymos instagram, att jag använder flexikoppel på LillaNymo. I denna notering fanns också en hel del negativa tankar om den här typen av koppel.

Men då det gäller flexikoppel, så tänker jag ungefär som med alla andra typer av hjälpmedel – Att det är bra om de används på ett bra sätt.

Jag älskar flexikoppel!
Jag har kontroll på hunden, och hunden kan ändå ha en större frihet än om den har ett vanligt koppel på sig. Det trasslar inte som det lätt kan göra med en längre lina.
Men bara för att jag har flexikoppel på hunden så innebär inte det att jag inte har regler eller att hunden får fara omkring som den vill.
Ett flexikoppel har sannolikt aldrig förstört eller ställt till med något. Som alltid, så är det sannolikt den som håller i änden på kopplet som ställer till med något elände, och inte utrustningen.

Men nu är jag alltså hemma igen, och har kommit i ordning. Så nu är bloggen igång igen som den ska vara 🙂

 

10 svar på ”Jag älskar flexikoppel!”

 1. Jag är inte överförtjust i hur flertalet använder sig av flexi. T.ex. min granne som beklagade sig över att hans amstaff (unghund) börjat dra som en dåre helt plötsligt. Då skaffade han flexi och lät hunden gå vind för våg och så att problemet var löst.

  Men självklart används flexit på sammasätt som du beskriver så är det bra

 2. Det värsta med flexikoppel är att det är så vasst! Vi är flera som promenerar tillsammans och några har flexikoppel. Gör jätteont om det snurrar sig runt benet.

 3. Flexikoppel är suveräna! OM man kan hantera dessa på rätt sätt vilket de flesta jag möter inte kan….

 4. Har haft en hund spm verkligen ogillade andra hundar. Ville ibland bara döda dem. Han hade munkorg på sig. När folk ser att jag mol håller min stora hund med munkorg och de låter sin lilla hund fullt ut i flexikoppel. Min hund hade kunnat slå ihjäl dem med en tass. Varför låter man sin hund knappt en halvmeter ifrån min hund? Som du skrev. Flexikoppel under ansvar perfekt. Annars jag vet inte, din hund dör.

 5. Det finns många som inte har koll på sina hundar i flexi koppel. Jag har två staffar och en Cane Corso och uppskattar inte att det plötsligt hoppar fram en hund. Men jag tycker ändå att flexi är toppen när min tik löper eller du inte har möjlighet att släppa lös dina hundar så får de ändå lite yta att skutta på utan att det blir några farliga ryck som det kan bli med vanligt koppel.

 6. Som andra kommentarer visar, tror jag att den negativa inställningen till flexikoppel är, att de flesta använder den fel. Låter sina, stora och små, gå hur de vill och har lika lite koll var deras hund är som många lösa.
  Själv är det inget som funkar här, än men hoppas inom en framtid.

 7. Jag är generellt emot flexikoppel. Det fungerar bara på hundar som har lärt sig att inte dra i vanligt koppel, och har en måttlig energinivå. Flexikoppel förstärker att hunden drar genom att hunden får mer mark varje gång som den tar i. Motsatsen till vad man vill ha i ett vanligt koppel. Dessutom kan hunden bli mindre uppmärksam på föraren när det är en spänd ”navelsträng” mellan dem hela tiden. Den känner ju var föraren är! Handtaget är otympligt och kan skrämma hunden om man tappar taget.

  På en lugn, kanske äldre, hund kan flexikoppel däremot vara perfekt. Till andra hundar rekommenderar jag att man har lina om man vill ge större frihet. Inte i stadsmiljö förstås, men där man har större ytor och bättre sikt. Det är inte svårt att lära sig att hantera den. Man ser tyvärr sällan någon som har lina på hunden, men jag tycker att det funkar bra.

 8. För en gångs skull håller jag inte med vad du säger
  Flexi kan va ett bra hjälpmedel om man hanterar det på rätt sätt
  Men det är väldigt få som klarar av det!

 9. Jisses vad ni överanalyserar haha. Flexi är ju kanon.
  Enda som kan vara dåligt med det är att vissa ägare släpper ut fiskelinan utan förvarning så deras hundar kutar fram till min hund, eller att hunden i fråga flänger runt så dom kan kuta ut på vägen och bli överkörda. Men detta är ju ett problem hos ägaren.

  Annars finns det väl inget att klaga på flexi över.

Kommentarer inaktiverade.