Många hundar avlivas. Har helt enkelt ihjäl hundarna.

skarmavbild-2016-09-07-kl-21-52-50

Den 11’e oktober är det alltså dags. Nypremiär av ”Mitt liv som valp”, säsong 2.

Ska bli spännande att höra vad ni tycker om den här säsongen 🙂

 

Idag har jag varit hos kirurgen och blivit lite skuren i. Det är inget farligt, inget akut, men nu när lokalbedövningen är helt borta så måste jag medge att jag har rejält ont. Men det är så klart övergående. Men det blev varken motion för mig eller hundarna nu i kväll. :-/
Funderar till och med på att gå emot alla mina principer och faktiskt ta en värktablett (eller två).

Här hemma pågår renovering av matrumsgolv, köksgolv, hallen, och en WC för fullt. Men även här börjar jag se slutet på damm och elände. Det beräknas vara helt klart till nästa helg. Ska bli så skönt, då ska jag bara mysa av hösten och mina hundar och inte göra ett enda handtag här hemma det här året.

 

Fick ett tråkigt mejl idag från en desperat hundägare. Hunden ylar och skäller hemma, när ägaren är på arbetet. Grannarna har klagat till högsta instans. Ägaren har gått på olika kurser för att få ”stil” på hunden. Och nu återstår endast avlivning.

Jag förklarade för vederbörande att problemet ”hund kan inte vara ensam hemma” inte kan lösas på kurser eller träning med ”hundexperter” på annanstans än just i bostaden, samt att en eventuell omplacering vore betydligt mycket bättre än avlivning.

Det avlivas dessvärre en hel del hundar i vårt avlånga land för de mest tragiska saker. Det finns hundar som avlivas för att de drar i kopplet, för att de är besvärliga vid hundmöten, för att de morrat (inte bitit, endast morrat) åt ett barn, och för det ena och det andra.

När jag läser dessa mejl jag får blir jag olycklig. Olycklig för de stackars hundarna, olycklig på grund av att ägarna inte fått hjälp, olycklig för att samhället ställer ibland enorma och helt felaktiga, och inte minst orimliga krav på våra hundar.
Att en hund morrar åt ett barn istället för att bita, det kan till och med tyda på att hunden är rejält sund och frisk i vissa fall….. tragiskt är det i alla fall, varje gång en hund måste avlivas på grund av så kallade ”felbeteenden”.

Nu natti natti, så hörs vi i morgon!

7 svar på ”Många hundar avlivas. Har helt enkelt ihjäl hundarna.”

  1. Hjälp dom hitta ett nytt hem åt hunden om du kan.. Avlivning på grund av separationsångest är vansinne!!!

  2. Blir så tvättäkta besviken på hur dåliga vi ’intelligenta’ människor är på att läsa/översätta djurs kommunikation. Om man tar sig lite tid att se djur, hur dom kommunicerar. Vilket dom gör väldigt tydligt och samtidigt lägger åt sidan sina egna triggers/tillkortakommanden åt sidan kommer man att få en fantastisk relation med sin pälsboll oavsett vilken art den kommer ifrån. Om individen tycker att man är botten, får man försöka lite mera, inte ta genvägen över attityden , jag är människa ,du pälsboll därför vinner jag och du måste lyssna…till varje pris. Vi talar olika språk så är det bara. (Djur har inte vårs fysiska attribut för tal och språkförståelse. ) Istället för attityden , du pälsboll, jag människa och vi ska försöka kommunicera på ett språk vi båda kan utforma tillsammans. Hoppas det går att förstå , något försvinner från tanke till text.

  3. I Oslo har flera veterinärer vägrat avliva friska hundar och börjat hänvisa till olika omplaceringsorganisationer. Veterinärerna kan till och med överta ägarskapet till hunden själv för att försäkra sig om att ägaren inte går till en annan veterinär.

    1. Underbart!! Så skulle det vara överallt.
      O tänk alla dessa katter som avlivas för att folk helt enkelt bara tröttnar 🙁

  4. Usch usch usch och fy!!! Gått till högsta instans också….hjälp hundägaren och sällskapa hunden. Ställ upp som dagmatte istället för att sitta och reta upp sig. Är de ändå hemma och ”lyssnar” kan de väl hjälpa till??? Avlivning är inget alternativ med frisk hund…

Kommentarer inaktiverade.