Det är ALDRIG försent!

skarmavbild-2016-09-22-kl-15-57-28

skarmavbild-2016-09-22-kl-15-57-16

Hoppas du är med och tävlar….. och även om du inte är det, eller inte vinner, så hoppas jag vi träffas på Agrias hundpromenad på lördag!!

 

Är det försent att lära en hund som är ett år att kunna vara hemma själv en stund?
Är det försent att lära en nioårig hund att spåra?
Är det försent att börja träna lydnad med en hund som är 5 år?

Och så vidare…….

 

Det är aldrig försent!
Ordspråket – Det går inte att lära en gammal hund att sitta – det är helt fel!

Att lära en gammal hund något, är precis lika lätt som att lära en ung hund något. Bara man kan motivera den gamla hunden till att utföra/göra.
Med en gammal hund kan det vara lite svårare att ”imponera” och göra sig rolig mot, om man jämför med en ung hund som blir glad och imponerad av det mesta. Men det är också den enda skillnaden.
Så strunta i hur gammal din hund är – kör på!

Men det är också så att det första man ska lära en hund, tar generellt lite längre tid än det andra man ska lära en hund. Det andra man ska lära en hund, tar generellt sätt lite längre tid att lära hunden än det tredje man ska lära hunden…. och så vidare.
Ju mer man lär hunden (med hjälp av belöningar) desto lättare har den att lära sig mer. Det beror på att man successivt lär hunden att bli bättre på ta emot information, du blir bättre på att kommunicera just med denna individ, hunden kommer på ”att om den provar saker så får den belöning” vilket i sig ger en snabbare och lättare inlärning.

Så det jag vill ha sagt med detta är att inte ge upp även om en hund verkar omöjlig att träna. Jobba igenom detta och ge dig inte. Så fort hunden har ”förstått inlärningsnyckeln” så ska du se att allt går fortare och fortare.

Nu ska jag förbereda kvällens barnskalas. Min lilla älskling, Alexander Maverick Steen, har fyllt 5 år.

2 svar på ”Det är ALDRIG försent!”

  1. Stämmer fint! Hur skulle man annars kunna jobba med en omplacerad problemhund? Jag har två och visst är det jobbigare än med en valp men det går fint bara man har tålamod.

Kommentarer inaktiverade.