En fantastisk dag, en hemsk berättelse……..

Idag hade vi alltså ”hundpromenaden” som ger pengar till Hundstallet.
Över 600 hundar kom till start, och till det en bra bit över 2000 hundägare (familjer till en hund).

skarmavbild-2016-09-24-kl-16-33-57

Anders Bagge och jag själv var där, och var påhejande 🙂

skarmavbild-2016-09-24-kl-16-33-39

Sofia Rågenklint var med som bland annat konferencier …… och gjorde dagen ännu bättre 🙂

skarmavbild-2016-09-24-kl-16-33-08

Mig kunde man träffa efter promenaden för att ta en selfie tillsammans med mig eller bara för att ställa en hundfråga, vilka jättemånga gjorde……..

Och som vanligt träffade jag en dag som denna ett hundratal fantastiskt härliga och fina vovvar, och minst lika många härliga och fantastiska hundägare.

Men en sak idag gjorde mig ordentligt upprörd. En kvinna kom fram till mig med sin lilla hund. En hund som bara för några veckor sedan höll på att bli ihjälbiten av en Rottweiler.
När jag frågade hur i världen denna olycka gått till, och när jag fick svaret… Då blev jag förskräckt.

I något sammanhang, i något syfte för att träna hundar, hade man gjort ett godissök med flera hundar samtidigt. Alltså, i syfte att av någon anledning träna hundarna, gömt godis och sedan släppt flera hundar samtidigt för att söka rätt på godiset….!!!!????

En Rottis hade funnit godiset först, och sedan hade då andra hundar kommit dit för att dela på det goda, och då hade olyckan skett…

När ägaren berättade detta för mig var jag tvungen att fråga om jag verkligen hört rätt, och det hade jag. Denna träning att alltså någon hundexpert kommit på, och tagit betalt för….

I min värld är detta som gjort för problem, i min värld är detta att provocera fram en olycka, i min värld är en hundexpert som gör en övning som denna antingen en brottsling eller i alla fall en väldigt okunnig ”hundexpert”.

Resultatet av övningen – En rottis som garanterat kommer få olika typer av påföljder, vem vet kanske till och med avlivning för att den nästan bet ihjäl en annan hund. En liten hund som inte bara fick enorma fysiska skador, utan också garanterat skador av olika slag för resten av livet.

Då det gäller hundrelaterad träning så var nog denna träningsteknik det mest dumma jag någonsin hört.

14 svar på ”En fantastisk dag, en hemsk berättelse……..”

 1. Det än inte ens en träningsteknik. Det är ren dårskap 🙁
  Mat och flockar som inte känner varandra är som bäddat för gruff.

 2. Korkat så det förslår om det!
  Jag gör ofta godissök men endast med de hundar som känner varandra väl och inte har matrevir. Aldrig med temporära flockar och innan vi överhuvud taget gör en sådan grej så har vi gått 1-2 timmars promenad med alla hundarna lösa så de har ”landat” min pomeranier har alltid varit den minsta hunden i gänget och hundarna känner varandra sen innan.
  Korkat, okunnigt och jävligt oaktsamt att bara drälla ut godis till en en drös hundar som inte känner varandra.

  1. Det är alltid onödigt att göra så, oavsett vilka hundar. Skulle inte ens göra det med mina egna som lever tillsammans. Matförsvar är biologiskt nedärvt bland hunddjur och varg. Svårt att veta när gränsen är nådd för en viss individ.

 3. Att kasta ut godis på marken är något som många hundtränare använder som aktivering och belöning. Det måste betyda att de har mycket dåliga kunskaper när de tror att det är så vi ska aktivera och belöna våra hundar. Förutom att hundar ryker ihop, lär de sig att söka mat från naturen. Jag lär mina hundar att inte äta något ute och det fungerar till 90 %. Därför blir jag inte glad när det kastas mat framför dem. Ärligt talat blev jag chockad över att det förekommer. Ja, jag har också gått kurser. Det pågår ett hysteriskt godisbelönande, som om våra hundar har förlorat förmågan att kunna eller vilja göra något om de inte hela tiden matas med godis.

 4. Dra mig baklänges … hur kan någon vara så okunnig i hundars beteende och samtidigt säga sig vara expert?

  En sådan människa borde aldrig mer få hålla kurs. En sådan människa borde få betala alla veterinärkostnader och sveda och värk. För i det fallet var det människans fel

  … förresten så är det alltid människans fel – inte hundens.

  Godis är No No när det är flera hundar med och speciellt om de inte känner varandra. Inte heller bollar, pinnar, kampleksaker är OK med en massa hundar närvarande.

 5. Ren och skär idioti. Okunnighet så det förslår.
  Jag gör inte ens så med familjens två hanhundar som är bästa vänner.

 6. Vem är ”experten”? Va inte rädd att namnge henne/honom,det bör bli offentligt när denne ger såna idiotiska ”träningar”.

 7. OMG! Det var nog det dummaste jag hört talas om någonsin! 🙁 VEM håller på med såna dumheter?! Stackars hundar utsatt för sån idioti :'(

 8. Det är tyvärr många av dom som leder hundkurser som anser sig vara kunniga när det gäller hundar för dom har själva gått kurser i ämnet.

  Livserfarenhet väger inte tungt i deras lilla värld.

 9. Ja vad ska man säga
  Den sista idioten ÄR inte född än (om han någonsin kommer bli det….)
  Skulle polisanmält personen i fråga be att få pengarna tbx å skickat veterinärräkningen till kursledsren

 10. Vad är skillnaden ur hundarnas synvinkel om dom hittar nåt ätbart som inte instruktören lagt ut?
  Det här är risken man tar när man släpper ihop ett antal hundar på flockpromenader, ett gäng hundar som träffas en gång i veckan för att vara lösa tillsammans. Jag vet flera ”hundkunniga” som ordnar den här typen av hundaktivitet och anser sej ha koll på situationen. Det går kanoners tills det smäller…

 11. Jag blir väldigt illa berörd:-( tänker på vovven och matte och önskar dem lycka till i deras rehab

Kommentarer inaktiverade.