Det gäller inte mig. Jag tänker faktiskt på våra barn – Mobbing!

Inlägget nedan gäller INTE mig. Jag tänker faktiskt på våra barn!

Idag, som varje tisdag, när programmet – Mitt liv som valp – sänds, får jag efter programmet en massa mejl och positiv feedback. Bland dessa mejl, sms, telefonsamtal, så får jag ofta från snälla människor länkar och annat till Facebook, eller andra sociala medier, där man skrivit elaka saker om mig. Om mig som person, inte bara om mig som en bra eller dålig hundexpert.

Det kan stå att jag är ful, eller att jag verkar vara en idiot, att jag klär mig gräsligt, eller ännu värre saker.

Jag är van med detta, och jag bryr mig faktiskt inte alls. Jag är den jag är, och jag kan inte göra så mycket åt det. Jag vill inte ens göra något åt det.

Men jag måste säga att dessa kommentarer om mig som person skrämmer mig. Och det skrämmer inte mig för min egen skull. Det skrämmer mig för våra barns skull.

Varje vettig vuxen person, med eller utan barn, är förhoppningsvis emot all form av mobbing. Varenda vuxen person man skulle fråga på stan, är emot mobbing.

Men med tanke på vad människor helt fräckt, många gånger utan att ens ha träffat personen i fråga, skriver på sociala medier om någon specifik människa är bara för hemskt och fruktansvärt.
Förmodligen är någon utav dessa, som ex vis skriver att jag är ful, också en förälder, som dessutom säkert är helt emot mobbing.

Det bara är så att vi föräldrar, vi vuxna, är våra barns förebilder. Våra barn tar efter vad vi gör.

Och som sagt, detta inlägg handlar INTE om mig. Men tänk dig för vad du skriver på sociala medier.
Du kanske skriver att personen X är överviktig och ful….. när du skriver detta, har du ens tänkt över hur denna person X känner eller skulle känna om X läste det du skrev?
För det kan väl ändå inte vara så att DU med vilja vill göra en annan person illa?

Min skräck som förälder är att något av mina barn ska bli mobbad i skolan. Jag försöker därför uppfostra mina barn att vara snälla mot andra barn, jag försöker föregå med gott exempel och hoppas mina barn tar efter. Jag hoppas alla föräldrar och vuxna i djupet av sitt hjärta är emot mobbing.

Och som jag säger till mina barn – Den som retar en annan person, den som med flit gör illa en annan person, det är den personen som är svag och rädd. Den modiga personen mobbar inte andra, den modiga personen är inte elak mot andra.

Detta var bara en tanke som kom över mig, en tanke man förmodligen aldrig kan dela för mycket.

Ha en nolltolerans mot mobbing, och föregå då själv med hyfsat gott exempel.
Har du behov av att tala om för allt och alla hur ful eller äcklig någon person är, glöm då inte bort att du sannolikt är både fulare och äckligare.

OBS – inlägget gällde våra barn, inte mig. Mig är det inget synd om. Ville bara understryka det!

2 svar på ”Det gäller inte mig. Jag tänker faktiskt på våra barn – Mobbing!”

  1. Hej
    Håller helt med dig. Tänk om de som är så fega att de måste skydda sig bakom datorskärmen, telefonen el liknande vågade säga det till personen det berör. Inte var det många som fick höra orden flöda då.
    Att vara snäll är modigt! Allt annat går bort.

  2. Håller med dig, och … vad andra tycker om dig (eller vad de tycker om mig), är ju inte ditt (mitt) problem, utan just deras …

    I hundvärlden, tyvärr, måste man vara som en gås man kastar vatten på … 🙁

Kommentarer inaktiverade.