Vänta inte…. agera nu!

skarmavbild-2016-11-12-kl-15-50-27

I torsdags, då vi besökte Nyhetsmorgon, pratade vi om ”Första hjälpen” på hund. Om olyckan är framme. Vill du se detta klipp kan du bara gå in på tv4 play/nyhetsmorgon.

skarmavbild-2016-11-12-kl-15-50-06

Helgen började med ett helt fantastiskt besök ute på min Ö. Det ser säkert väldigt kallt ut, och det var ganska kallt, men med rätt kläder, en härlig eld, och varm te, så är en dag som denna minst lika härlig som en fin sommardag.

Nu sitter jag och bloggar med er medans mina barn spelar/krigar ”Laserdoome”.

Och i morgon är det polishundsträning som gäller ute på Polishögskolan.

 

Jag vill passa på att påminna dig om att nyår är nära. Det vill säga ett dygn som kan vara ett helvete för många skott/ljudrädda hundar.
Men väntar du inte längre, utan faktiskt börjar ”träna” lite, så kommer det att kunna gå riktigt bra på nyår.
Det jag då tänker på är att inreda ett utrymme i bostaden, utan fönster eller där du täcker för fönstren, där hunden ska känna trygghet att vara. Börja redan nu lära hunden att slappna av där inne, och känna trygghet där inne. Ha lampan tänd och musik/radion på relativt hög volym.
Kan du fram till nyårsnatten lära hunden att det här utrymmet, trots stark belysning och hög ljudvolym, är ett utrymme där hunden mår bra och känner ett lugn, då har du mycket större förutsättningar under nyårshelgen att kunde lindra hundens rädsla.

Det här är faktiskt mitt bästa ”nyårstips” så här nära inpå. Man kan också vänja/lära hunden att klara av/acceptera fettvadd i öronen. Det går med träning och det är klart att det ”maskerar” ljudet från nyårsraketer ändå mer.
Men vänta inte med åtgärder bara tills någon dag innan. Agera nu!

Då det gäller träning av att den rädda hunden ska bli mindre rädd för ljud, så ska den träningen börja betydligt tidigare på året. Frågar du mig, då ska den påbörjas redan den 1 januari.

3 svar på ”Vänta inte…. agera nu!”

  1. Hur gör jag när vi ska åka bort å det kommer smällas där??? Min peruan ä galet rädd…

  2. Hej Fredrik!

    Jag har en Schäfer/Lejonberg tik på snart 9 mån.Mitt problem är att hon lyssnar mer på husse än på mig,fast det är jag som har hand om henne.
    Han kan vara på över våningen och tala om för Pia att hon ska sluta(sluta bita på matte dvs mig:( Det är jättefrustrerande! Och så gör det ju väldigt ont. Vi kan vara ute och gå,så när vi närmar oss tomten så kan hon börja nafsa/bita. Jag har då problem att få stopp på henne.

    Annars är hon den gulligaste snällaste man kan tänka sig.

Kommentarer inaktiverade.