Hundarna har gjort det i tusentals år, och gör det fortfarande…….

skarmavbild-2016-11-14-kl-19-47-46

Så är det, utan tvekan till och med! 🙂

 

Som du som följt mig en tid vet, så är jag för kroppsspråk, mimik och fysisk kontakt, i en rak och bra kommunikation med hunden.
Min erfarenhet säger mig, dels att hundar kommunicerar med varandra på det sättet, samt att hundar har lättare att ta till sig vad jag vill om jag kommunicerar på det sättet.
På många utav av mina föreläsningar som jag hållt genom åren så har jag pratat om just detta – Kommunicera så hunden förstår!

Jag har gång på gång sagt – Bry dig inte om vilka ljud hunden gör, eftersom dessa ljud bara förstärker det hunden redan visat med sin kropp. Samt att du visst kan ge muntliga kommandon till din hund, men att det hunden har lättast att förstå är kroppsspråk, mimik och fysisk kontakt.

Än en gång så vill jag påstå att man inom forskningen kommit fram till resultat som stöder min teori eller ska jag kanske säga – Det jag tror på och har trott på länge.

Väldigt förenklat – Det man visar man kroppen, det har generellt sätt hundarna lättare att ta till sig av än exempelvis kommandoord.

Eftersom hundar kommunicerat med kroppsspråk i tiotusentals år, och fortfarande i huvudsak gör detta, så kom resultatet av forskningen inte som en chock för mig. Men det är ändå en intressant och bra forskning.

Glöm inte bort – Mitt liv som valp – i morgon kväll, kl 20 00.

Ett svar på ”Hundarna har gjort det i tusentals år, och gör det fortfarande…….”

  1. Jag skulle så gärna vilja veta hur det har gått för Hubbe, valpen som hade svårt framför allt med hundmöten. Han fick ju följa med dig hem i tredje avsnittet och sen har man inte hört ett knyst om honom. Jag är orolig för honom och samtidigt nyfiken på hur det har gått eftersom jag har en egen valp som har liknande problem…

Kommentarer inaktiverade.