Jag har bestämt mig, jag tvekar inte! Hur är det med dig?

 

 

Skärmavbild 2016-06-17 kl. 14.48.47

 

 

Julen är på G.
Familjer ska umgås, barn ska vara glada. Det är barnens helg, och julen ska vara helt fantastisk för våra barn.
Barnen önskar sig dyra julklappar, och många föräldrar ger också barnen det. Det har jag inga synpunkter på, tvärtom. Men när det dåliga samvetet som en förälder kan ha, försöker dövas med dyra julklappar – Då är det fel!
Har du funderat på detta med en ”Vit jul”? Alltså en julhelg helt utan alkohol, en julhelg där barnen får uppleva helgen med sina föräldrar och släktingar utan att dessa är alkoholpåverkade.
Min egen alkoholkonsumtion är generellt väldigt blygsam, i alla fall då mina barn är närvarande. Så för mig är det enkelt – Jag kan lika gärna avstå alkohol.
Men för den vuxna person som kanske gärna dricker sig till berusning, kan inte du också avstå det denna helg?

Jag lovar dig att den bästa julklappen barnen kan få, det är just nyktra föräldrar.

För den person som mår bra och inte har problem med alkohol, så är detta med en ”vit jul” inga problem. Det vet jag. Men då finns det heller ingen anledning att inte ge barnen detta.

Jag – Hundcoachen Fredrik Steen – stöder kampanjen ”Vit jul”, och jag hoppas att även du gör det.

Dessutom är detta med ”Vit jul” helt underbart även för våra hundar.

Om du också stöder detta – Dela gärna artikeln/blogginlägget.

 

17 svar på ”Jag har bestämt mig, jag tvekar inte! Hur är det med dig?”

 1. Bra skrivet! Håller helt med , Det finns så många barn som lider av föräldrarnas drickande och konsekvenserna det ger

 2. Håller med till ”viss del”. Jag tror inte barn som ser sina föräldrar onyktra tycker det är kul den 4 december heller…….Jag menar att allt är fokuserat på julafton – de andra 364 dagarna då?!

 3. Instämmer! Vi har inga barn men håller oss nyktra gör våra hundars skull. På sin höjd en liten slant Baileys till kaffet efter maten för den goda smakens skull. Men inte ren alkohol.

 4. Helt rätt, inget barn ska behöva se sina föräldrar berusade. Aldrig någonsin ska de behöva uppleva det. Barnen är våra dyrgripar och julen är deras. Det är riktigt ohyfsat av vuxna att förstöra den med alkohol. Jag stödjer definitivt en vit jul!!

 5. Gäller inte bara julen. Barnen uppskattar sina föräldrar nyktra året om. (En öl eller glas vin till maten räknas inte)

  Samma sak med dyra presenter,man kan aldrig köpa kärlek.

 6. Det är väl självklart att barnen ska vara trygga i att föräldrarna tar hand om dom och det gäller även våra djur som vi skaffar.

 7. Bra skrivet! Jag hoppas verkligen att barnfamiljer kan haka på en vit jul…varför inte??! Är det SÅ himla viktigt med snaps till sillen, starköl eller vin att dricka plus glögg,grogg och fan och hans moster!! Om man är på en 100% vuxen kalas..ok, gör som ni vill, men bespara barnen läskiga vuxna som stinker sprit, tappar hämningar och i värsta fall börjar bråka på fyllan!#vitjul

 8. Jag har inte druckit en droppe någon jul i hela mitt liv Det hör inte till…..särskilt när man vet hur det förstör.

 9. Jag tycker alkohol är jättebra,

  Man kan putsa fönster med lite alkohol i tvättvattnet. Man kan hälla det i spolarvätskan i bilen så det inte fryser. Alkohol är ett utmärkt lösningsmedel vilket gör att man kan extrahera ut nyttiga ämnen ur diverse växter, och man kan tex desinficera sår. Berusning är en oönskad bieffekt.

  Om man belyser alkoholens positiva effekter så kanske man kan börjar använda alkoholen på rätt sätt.

  Tänker nog experimentera med att hälla spriten i julgransfoten i år. Kanske kan få barren att hänga kvar lite längre. Och andra sidan så vet vi ju att häller man sprit i en människa så vissnar de fortare.

  Leif/

Kommentarer inaktiverade.