Ett par poliser har hört av sig….

skarmavbild-2016-12-23-kl-09-30-11

I morgon Julafton kommer jag och LillaNymo till TV4 Nyhetsmorgon och avslöjar hennes framtid.
Vårdhund eller starta träningen som polishund tillsammans med en polis. 10 30 går vi in i studion och presenterar vad som händer med henne.
En hel del poliser har hört av sig på olika sätt och har erbjudit sig att ta henne. På vårdhundssidan har vi en vårdhundsförare klar sedan länge…..

Missa inte nyhetsmorgon vid 10 30, på Julafton alltså 🙂

Nu vill jag bara passa på att önska dig en riktigt härlig och God Jul 🙂

 

 

 

27 svar på ”Ett par poliser har hört av sig….”

 1. Hoppas att hon blir vårdhund! Nog lugnare för henne i vårt samhälle. Hon behövs där. God Jul o Gott Nytt År på er!

 2. Blivande polis/sökhund antar jag. Även om det är ett större behov av vårdhundar.

  Du får ju,med all säkerhet,träffa henne ändå,vad hon än blir.

 3. Vad tråkigt att behöva skriva detta och på Julafton:

  men HERREGUD SÅ DÅLIGA NYHETER OM LILLA NYMO – det sämsta tänkbara beslutet; att hon ska stanna hos dig. Och att ni ska avla på henne istället(????????????).

  Vad är det för fel på dig?? Varför kan hon inte få komma ut i tjänst och meritera sig först?? Vad är detta för j-a skitbeslut?? Du är det största egot som gått runt i ett par skor och framförallt är du helt värdelös på att fullfölja n å g o t någonsin, det har du nu en gång för alla bevisat.

  Stackars stackars Lilla Nymo. Hon skulle ha fått chansen att jobba hos en r i k t i g hundförare som inte hade jönsat bort alla hennes chanser till vårdhundsyrket – för det var ju så allt detta startade, att hon skulle bli just vårdhund. Men precis som Steffo sa så skulle hon inte klara det nu efter att du format henne till en alldeles för stökig hund.

  Jag hoppas vi slipper få se dig på TV framöver. Och jag hoppas du inser hur dåligt du skött detta. En ”hundcoach” som inte ens kan få sin hund att sitta eller ligga still i studion utan måste hålla fast den i koppel, det säger ju allt..

  Tyvärr Steen, du får 0 poäng för detta sämsta tänkbara påvisandet av hundhavande.

   1. Leo
    Tänk så här: Vad vore Fredrik utan Nymo?

    Jo,en okänd människa,en vanlig hundperson,som du och jag.

    Tänk vad Fredrik tjänar på 5minuter i tv-studion varje gång..

    Detta är ett stort skämt!

    1. Vad gav det att träna henne till sökhund hos polisen?
     Bara stress och förvirring för henne.

     Gör henne till avelshund? För att tjäna pengar?

     Vet du hur stort behov det är av vårdhundar med hennes stabila psyke?

     Nä,håller helt med Leo här,tyvärr.

     Själviskt,Fredrik. Och tv4! Och Agria!

  1. OCH VEM F-N är du då??
   Är du någon slags professor i hundcoaching?? Skulle inte tro det, så snälla lilla obetydliga människa – Gå vidare i livet och lämna detta forum till oss som vill och vet bättre

 4. ”Ett par poliser har hört av sig…”

  Hon har klarat alla tester för blivande vårdhund (som du och tv4 ”lovade” alla att hennes följare att hon skulle bli)

  Vad fick dig EG att ändra hela årets planering och träning till tjänstehund?
  Att hon har bra,stabilt psyke är ingen orsak,tvärtom,det är precis vad en tjänstehund ska ha.

  Att du är fäst vid henne tror jag inte heller. Du säljer,köper,omplacerar valpar på löpande band.
  En uppfödare har inga såna känslor för hunden.

  Törs du säga den ärliga orsaken?
  Dina barns lekkamrat,eller vad?

  Ser framemot ett inlägg där du förklarar hur du tänkt.
  Och hur tv4 lurat alla hennes följare från start..

  Detta liknar kontraktsbrott. Du var fodervärd. En fodervärd lämnar bort hunden dit den från början var tänkt.

 5. UNDERBART att hon blir kvar hos dig/er!!!! Så mycket som ni gjort för henne och hon älskar er! Förstår att det måste vara fruktansvärt att lämna bort henne men vilken idé – valpar! Det kommer ju bliIII polis/vårdhundar! Jättebra Fredrik – bortse från dom andra missunsanna människorna. Bara avundsjuka.

  1. Varför skulle det handla om avundsjuka? Var fick du det ifrån?

   Att en fodervärd behåller hunden är ett kontakts-brott, Både av FS,TV4 och Agria.
   Som att ta en valp från militären (Sollefteå) och behålla den efter godkända tester.
   Tror faktiskt det är förbjudet!

   Såklart att det är kul för Fredrik,för att inte tala om inkomsten Nymo ger.
   (och tänk er inkomsten för div flams i tv-rutan 5minuter med Nymo)
   Dessutom hennes framtida valpar.
   Han är schäfer-uppfödare,nu ska han bli labbe-uppfödare också?

   Avundsjuka,nej. (är det förbjudet att ha åsikter i Sverige?) Tror de som inte tänker själviskt och förmänskligar hundar reagerar på att vi med spänning följt hennes väg till blivande tjänstehund,som lovat!

   Nu blir hon en inkomst för FS, samt lek-kamrat till barnen,när dom är hos han. (han är skild,om ni inte visste)

 6. Fredde är glad och trevlig och Nymo är glad och trevlig!

  Men VARFÖR kan hon inte vara både och?? Vad ska hon göra mellan dräktigheterna? Ska hon stå i Freddes hundgård och vänta på att barnen kommer hem från skolan??

  Sedan lär hon väl heller inte bli långvarig hos Fredde. Hur många hundar har han haft kvar hos sig tills de blivit gamla? Väldigt konstigt.

  Och även jag lade märke till den hårda smala snaran runt hennes hals. Skulle inte ha en sådan snara ens på en vild sankt bernhard… Nymo hade lärt sig att det inte lönade sig att arbeta mot denna snara, det syntes. Men hon kan alltså inte slappna av som okopplad ännu? Okej…

  Vilket antiklimax! Kanske en dålig jämförelse, men det känns lite som att en intelligent ung kvinna gifter sig med en mycket konservativ man och blir hemmafru och barnaföderska. Ja, det är väl bara att hoppas att barnen blir lika begåvade då…

  1. Bra där Gunilla!

   Jag och många med mig känner oss lurade på att få se hur en Vårdhund utbildas, det var ju det som faktiskt var tanken med alla dessa program. Men eftersom inga krav tycks ställas på Steen ifrån okunniga TV4 så får han ju härja fritt och fatta sådana här helt obegripliga beslut.

   Att Lilla Nymo skall bli avelskossa – och vid så ung ålder – känns helt galet, hon är ju färdigutbildad så vad är problemet Steen? Kan du svara på det? Varför fick hon inte bli Vårdhund som planlagt?

 7. Ja faktum kvarstår vi alla som flöjt Nymo med spänning på vägen mot vårdhund blev helt blåsta av vad jag tror egoistiska skäl. Vårdhundarna behövs i samhället och jag tror Nymo hade passat perfekt. Tycker också att Fredrik Steen TV4 och Agria lurat alla oss som tittat och följt arbetet med Nymo. känns kasst helt enkelt. Så nej tack ingen mer Fredrik för mig och Inget mer Agria tack för mig. Hade detta på känn länge när det började flamsa om polishund också, tänkte hela tiden det går ut på att han ska behålla henne. Dålig stil ha det gott.

  1. Skulle vara väldigt intressant att veta vad Kennel Kustmarken tycker om detta beslut. Har dom varit med på det? När man läser på deras hemsida får man ju intrycket att dom inte säljer till ”privatpersoner” utan i förstahand är intresserad av en fodervärdslösning. Sedan kan ju säkert hundar som inte håller måttet få stanna hos sin fodervärd som brukligt är inom försvaret. Nej, det här var det sämsta jag hört. Riktigt tråkigt att inte få följa Lilla Nymos utveckling till vårdhund.

    1. Nu har har han alldeles nyss varit hos TV4.

     Som sagt,NYMO är en inkomskälla för FS.

     Och som ngn skrev ”avelskossa som får stå i hundgården”

     Vad vore han utan ”kända Nymo”?
     En anonym hundägare,som vi andra.

     FS gillar och trivs som ”känd” ,därför behåller han Nymo
     (Som jag dessutom döpte,gav namnet till tv4,Nyhetsmorgon,)

     Jag tackade dock nej till inbjudan till studion.
     Jag har inget behov av att synas,tvörtom.
     Mitt jobb görs utan kameror,känns bättre så.

     Lycka till Fredde!
     Du är anmäld för fodervärds-kontrakt.

   1. Mia

    Kontakta dom och fråga.

    Tänk dock att FS och TV4 är väldigt pk!

    Du kommer ingen vart den vägen,skulle jag tro..

 8. Hej Fredrik! Jag har läst dina inlägg för att få tips om hur vi kan träna vår rottis på 10 månader som alltid vill skydda oss och är misstänksam mot saker i vår omgivning. Jag upplever att han kan bli en väldigt bra tjänsthund då han spårar jättebra och har vakt instinkterna i sig. Just vaktbiten behöver vi jobba på och vi undrar om du har tips på vad vi kan göra för att koppla ett kommando till hans tendens att försvara oss? Vi försöker få honom att förstå att det inte är hans uppgift att försvara oss och visar att vi klarar av situationerna själva, men han vill inte riktigt släppa taget om ”hans uppgift”. Han gör inga utfall men han spänner kroppen, skäller ibland och om det är män kan han vilja hoppa (Jag blev anfallen i en park när vi var ute på promenad och efter det har han blivit så mot män, så jag antar att det är en försvarsmekanism och är jättetacksam att han försvarade mig då men vi vill inte att han ska skälla och hoppa på folk som inte har gjort något). Egentligen skulle en kurs vara perfekt med vi kan inte hitta någon sådan inriktning, är det bara tjänstehundar som erbjuds sådan träning? Eller om du har tips på något läger, youtubekanal eller liknande som vi har missat, vi vore jättetacksamma för lite styrning i rätt riktning! 🙂 Vår förhoppning är att han i vuxen ålder kan hjälpa till som sökhund vid skallgång

Kommentarer inaktiverade.