Nyhetsmorgon och Sveriges Radio – Melodifestivalen (?)

Skärmavbild 2017-02-08 kl. 17.08.24

Jag sitter nu och förbereder mig lite inför morgondagens Nyhetsmorgon. Sist jag var där så fick du (och andra) mejla in frågor till mig. Som vanligt var tiden knapp. Men efter mejl till TV4 från er, så vill nu TV4 att jag utvecklar lite mer i morgon….. Och det ska jag göra 🙂

 

Bestraffning – Alltid fel!

Generellt vill jag nog påstå detta. Straff är något jag inte tror på överhuvudtaget.
Det som är lite paradoxalt i detta är att mina kritiker ofta får mig att framstå som jag gillar och arbetar med bestraffningar.

Men jag tror samtidigt att många blandar ihop – regler, krav, uppfostran – med just ordet bestraffning. Tyvärr!

Jag vill återigen dra en parallell med hur jag ser på barnuppfostran.

”Nu har du ritat på väggen, därför straffar jag dig genom att du får vara på ditt rum”
”Nu har du struntat i tider, därför har du utegångsförbud”

Jag kan förstå att man hamnar där i ren desperation, men även om jag har viss förståelse för det, så innebär inte det att jag tror på detta.
Tvärtom anser jag bara att det skapar konflikter. Och med det kan till och med problemet bli värre.
Likadant är det med hundar.

Däremot tycker jag det är viktigt både som förälder och hundägare, att se sin primära uppgift som att hjälpa dessa ”individer” att passa in i samhället. Att ”individen” ska älska mig, det får komma på köpet.

Om min hund ser min smörgås på bordet, och jag ser att min hund tänker agera för att ta smörgåsen, då anser inte jag att det är en bestraffning om jag ”visar” hunden att smörgåsen är min, och att bara tanken på att ta smörgåsen är fel.

Men skulle jag se detta, vänta på att hunden tar smörgåsen, och sedan ge mig på hunden – Det är en bestraffning!

Lite om detta kommer jag komma in på i morgon.

 

Jag ska också under eftermiddagen vara med i P4 Extra, och sitta i en ”hiss eller diss jury” för kommande delfinal i melodifestivalen 🙂 🙂
Jag är ju inget musikgeni, men jag tackade givetvis – ja – till detta!  🙂

 

6 svar på ”Nyhetsmorgon och Sveriges Radio – Melodifestivalen (?)”

 1. Kan jag ställa en fråga till dig? Jag är desperat för jag har en 7-årig Jack Russel tik som alltid gnäller/piper när vi ska ut i trappen, ibland skäller. Bor på 3 vån så det är alltid lika jobbigt. Vart vänder jag mig? Bor i V-ås. Tacksam för svar, får ingen bukt med detta Med vänlig hälsning, Pia

 2. Hej Fredrik!

  Såg dig på nyhetsmorgon i morse o du pratade om att Nymo var låg o inte sig själv och att hon hade löpt för ngn månad sen. Det slog mig, är hon inte skendräktig? För exakt så har min tik betett sig när hon var det, lite låg, drog sig undan lite, ville vara för sig själv etc

  Bara en tanke.
  Varma Hälsningar Annica

  1. Snälla Annika det tror jag nog Fredde VET om hon är dräktig eller ej tack vare att han själv föder upp å VETvad Lilla Nymo är å gör
   Vi får väl avvakta å se å inte göra alt för stora sepekulationer

 3. Hejsan!
  Samma tanke som Annica Svärd har fick jag också! Då min springertik uppträdde likadant efter varje löp så förstod vi att hon var skendräktig! Slö, efter på promenader, ja vi var flera som uppfattade henne som sjuk!
  Tänkte bara…./Åsa

 4. Hej! Jag tittade nyss på Nyhetsmorgon, som kom upp på fb. Jag instämmer med Annica ovan. Har haft tikar i snart 51 år. Mina tikar är alltid litet ”låga” och har inte samma aptit på 3 mån efter löpet. Så är det! (Litet trist om man ska ställa ut, för de är inte i form förrän skendräktigheten släppt).
  MVH Birgitta

Kommentarer inaktiverade.