Bättre självförtroende!

I morgonbitti kl 0840 går jag in i TV4 studion och berättar lite om hur man kan hjälpa sin hund att få ett bättre självförtroende.

Missa inte det!

 

Detta inlägg är publicerat i Fredrik Steen Hundcoachen. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Bättre självförtroende!

 1. Ann-Christin Wedholm skriver:

  Hej….såg och hörde dina råd gällande hundar med dåligt självförtroende…
  Vi, par 68 år, med en finsk lapphund, tik, som är 1 år. Hon kan fortfarande inte vara ensam, inte ens kortare stunder….hon skäller och ylar. Vidare skäller hon på människor och hundar som går förbi vårt hus på landet…..kommer någon in så hoppar och nafsar hon..inte argt utan mest för att “få kontakt”.Vi försöker att “ta ner” henne, få henne att sitta ned….men misslyckas …..oftast. Vi har gått på två valpkurser….på båda kurserna var hon “vild”….så vi fick sitta i ett eget hörn och titta, mest. Mot oss är hon gullig, vill gärna kramas och leka, sitter och lägger sig när jag ber henne. Vidare har hon börjat “rida” på husses ben el arm…och andra hundar (den som står ut med henne).han stoppar det naturligtvis snabbt…men vi undrar över detta…jag ser det som ett dominastecken? Han stoppar det omgående, förstås. Vidare slickar hon på oss, kommer fram och ger oss en slick/slickar….när som helst, sedan går hon….Jag har haft tre irländska settrar…..(den sista avled hemma en månad innan hon skulle fylla 15 år) Jag ångrar inte att vi bytte ras, känner väl en lapphund, som snart är 15. Men vi behöver hjälp för att förstå mer och göra “rätt” så vi och Ebba får det ännu bättre ihop. Det här blev långt. Vi bor i Linköping…(jag sedan 2008)….långt för dig att åka….men kan du ge oss tips, vore jag väldigt tacksam. Mvh Anki Wedholm (awedholm8@gmail.com )

  • Rotkis skriver:

   Sätt hunden i en bur, sätt på radion och öka tiden stegvis för att få en bra hund.

 2. Thea skriver:

  Har inte sett klippet,men att ge sin hund bättre självförtroende kan enkelt förklaras med att:

  Curla inte hunden.

  Låt hunden klara situationer själv (naturligtvis inte om det gäller livsfara) men enklare saker som att ta sig upp ur vatten om den trillat i,eller trasslat in sig i rep och dyl.

  Låt hunden ta sig upp och ner från höga stenar och annat under skogspromenaden.

  Låt hunden vara hund!

  Mina erfarenheter säger så i alla fall ,säker skriver Fredrik bättre.