Tyst kommunikation och naturlig följsamhet i vardagen……..

Då kör vi igen efter snart 4 veckors vila.
På måndag är jag tillbaka i allvaret efter en härlig semester för både mig själv och mina hundar.
Redan på tisdag har jag ett par intressanta möten, snart ska LillaNymo paras, och allt rullar på som vanligt. Detta gäller också bloggen som gått på sparlåga ett tag.

Även mina hundar har haft en härlig semester ,utan kravställning eller träning. Jag måste säga att dessa 4 veckor har gjort dem gott.

Det som är lite extra intressant är schäfervalpen “Leif”. Han var cirka tre månader då semestern började, och är nu en månad äldre.
Just denna period, mellan tre och fyra månader, har jag med valpar tidigare varit ganska aktiv med både det ena och det andra. Tränat inmalningar, lite kommunikation, med mera. Men med “Leif” har jag inte gjort det.
Vi har visserligen umgåtts varje dag, dygnet runt, men helt utan träning eller kommandon. Och ändå, trots det, har han utvecklats till att vara lyhörd och följsam.

Just detta att forma en valp, att lära en valp, mot att bara låta valpen vara en i flocken utan någon speciell träning, är ett intressant ämne jag kommer att återkomma till här på bloggen.

Men helt klart är förmodligen min uppfattning om att man ofta undervärderar “tyst kommunikation” och naturlig följsamhet i “vardagen”.

Så, nu kör vi igen…. 🙂

Detta inlägg är publicerat i Fredrik Steen Hundcoachen. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Tyst kommunikation och naturlig följsamhet i vardagen……..

  1. Hanna skriver:

    Tyst kommunikation slår allt! ! 🙂