Fyra saker!

För det första – Om du följer mig på instagram @hundcoachen så kan du se bilder på hundar, men också filmer. Bland annat filmer där jag ger korta och bra råd och tips 🙂

 

För det andra – Nu är vi på gång igen. Ansök till att vara med, nu är vi på gång med lite “nytt” igen 🙂

 

Och för det tredje….. Vi ses väl på Solvalla i helgen? Jag kommer vara där båda dagarna och bara prata hund med dig och andra hundintresserade 🙂

Och för det fjärde…….. På fredagmorgon, kl 0830, besöker jag RixMorronZoo för att prata hund 🙂

Detta inlägg är publicerat i Fredrik Steen Hundcoachen. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Fyra saker!

 1. Susanne W skriver:

  Jag hoppas slippa det första, har inte fått hem min valp än, han är bara två veckor nu, att inte behöva hjälp. 🙂
  Synd jag bor i fel stad annars hade jag nog åkt till Solvalla.

 2. Annie Johansson skriver:

  Hej Fredrik, hittade inget inlägg om just detta problem där jag kunde kommentera så jag gör det här. Har läst en del inlägg om hur man hanterar en hund som försvarar sin mat, säng, osv.. men hur gör man med en hund som blir aggressiv då den fått tag i något den inte får ha?
  Vi har en Welsh Springer Spaniel på 1,5 år och han är väldigt snäll och gillar att leka och busa. När vi och barnen leker med honom bits han aldrig för hårt och är mån om att vara försiktig. Han är heller inte aggressiv eller försvarslysten ang. sin mat i skålen, ben, eller sovplatsen. Däremot har det varit 2 tillfällen då han råkat få tag i mat som han inte får ha: en gång ett bananskal på promenaden och den andra en brödbit på köksbänken. Det var min pappa (husse till hunden) som var ute med honom på promenaden då han fick tag i bananskalet. När han försökte ta ifrån det så blev hunden väldigt ilsken och bet honom i handen. När hunden fick tag i brödet så upptäckte mamma (matte) det och försökte inte ta ifrån honom brödet, men det räckte att hon gick mot hunden så blev han väldigt arg, morrade, och till slut bet henne.
  Jag förstår att det är naturligt beteende för hunden att försvara sina fynd, men vi vill veta hur man ska gå tillväga för att han inte ska bi så arg och bitas, och hur man ska behandla situationen då den väl har inträffat? Det är klart att man ska göra sitt yttersta för att en sådan situation inte ska kunna inträffa, men i fallet med bananskalet var det ju inget vi kunde göra för att hindra hunden från att få tag i det.
  Han är som sagt väldigt snäll och trygg med oss annars, men när detta händer blir han väldigt ilsk och det blir svårt att vara överlägsen.