Ännu en dag på Solvalla, Djurens helg – Hoppas vi syns!

Du kan komma till Agria-montern för att prata hund med mig….

Du kan kolla på en mängd andra djur…. hästar, papegojor, kaniner, kor, med mera…

Eller träffa Anders Bagge…. 🙂

Hoppas vi syns på Solvalla under dagen. Vi är där från kl 11 🙂

3 svar på ”Ännu en dag på Solvalla, Djurens helg – Hoppas vi syns!”

 1. Jag tänkte fråga om du skulle kunna ge mig tips på hur jag ska träna bort min hunds rädsla för mig storebror. Jag hämtade min hund från Spanien för ett år sedan och min bror var den första som fick träffa henne och då märkte jag direkt att hon var osäker kring män. Men med tiden har osäkerheten kring män försvunnit, dock är hon fortfarande rädd för min bror.

  När dem är i samma lägenhet springer hon tryckt mot golvet och gömmer sig under badkaret/trycker sig mot dörren in till badrummet (rummet längst bort från köket där han brukar vara). Hon sitter upp och är helt okontaktbar, skakar och är spänd långt efter att han har gått.

  Det jag har försökt är att han följer med på promenader (hon släpper honom inte med blicken och är svår att få kontakt med och hon vägrar äta även fast hon är världens hungrigaste hund), jag har testat att han slänger godis på golvet varje gång han kommer hem (hon blir för rädd för att äta) och nu gör vi så att hon inte följer med när vi ska träffa honom. Hon är super cool annars och inte alls reserverad mot några människor, lite lik en labrador både i beteende och magsäck.

  Tänkte om du har något tips som kan hjälpa mig på traven?

 2. Hej Fredrik!

  Hoppas det är okej att ställa en fråga till dig här 🙂

  Min sambo är polis och via hans jobb kom det in en hittevalp som vi kommer bli husse och matte åt imorgon. Valpen har bott hos en av min sambos kollegor i lite drygt en vecka sedan den hittades. Han är i princip rumsren, fungerar bra med människor och verkar som tur är inte blivit illa behandlad förutom att ha blivit lämnad. Valpen är förmodligen en blandras på ca. 10-14 veckor.

  Vårt problem är att vi om två veckor ska resa utomlands i 14 dagar. Vi kan antingen låta valpen bo hos min sambos bror i en stad 45 mil bort eller hos några vänner med en bebis i samma stad som vi bor. Hur ska vi resonera? Kommer valpen fara otroligt illa av att vara med oss i två veckor för att sedan bo hos någon annan i två veckor?

  Stort tack på förhand från en orolig blivande valpägare

 3. Den kommer inte att fara illa bara att du plockar med dej något som luktar husse / matte ex klädesplagg som ni har haft på er som han kan ha i sin korg som snuttefilt å hans filt som han har i sin korg leksak mm mm så kommer det gå jättebra!
  Det kanske är praktiskt omöjligt pga avstånden men kan inte brodern bo hos er då är ju valpen kvar i sin hemmiljö
  Har valpen träffat din bror det kan ju vara bra om detta är möjligt
  Eller kan inte din poliskolega ha honom under den perioden han känner ju valpen lite?
  Detta kommer säkert att gå bra oftast oroar man sej mycket i början för typ ingen ting Lycka Till

  Hoppas att det var OK att jag tog Freddes ”parti” å svarade på er undran å att dessa tips var till någon hjälp

Kommentarer inaktiverade.