Hundägare… lite skärpning tack – Din hund är helt fantastisk!

De senaste dagarna har jag varit ganska upptagen med ett par kommande och rejäla projekt. Som vanligt är det ju hemligt än så länge, men det är på G.

Det ena projektet är inget ”nytt under solen”, men det andra projektet, det är så kul och spännande så jag knappt tror det är sant….. längtar tills jag kan berätta det för er 🙂

 

Nu vill jag att du läser och tar till dig 🙂
Jag är inte arg, inte sur, inte bekymrad, men jag får i alla fall ökad puls……

När jag lägger ut korta filmklipp på instagram på ex vis en övning som kan vara bra om man har en stressad hund då man kommer hem till bostaden, då kommer ibland kommentarer som – ”men gör man så där får man ju en hund som tigger mat” – ”Det där har jag provat, det funkar inte” – och så vidare….

När en hundägare frågar mig om ett problem, och jag svarar hundägaren, då blir svaret ofta – ”Det fungerar inte!” eller ”Det har jag redan testat!”

När en hundägare beskriver sin hund för mig så kan denne berätta 20 härliga saker med sin hund, och 1 dålig sak – Hur kan det bli så mycket fokus på denna enda dåliga sak?
Okej att vi ska få bort det, men var lite glad i alla fall över din för övrigt fantastiska hund.

”Det där har jag provat, det fungerar inte” – Den största anledningen till att det sannolikt inte fungerat, det är förmodligen brist på individanpassning och fantasi.
Sen kan det ju vara så att just det jag visar faktiskt inte fungerar på din hund, men var inte så negativ. Lyssna på vad jag säger, ta till dig det du tror på, gör en egen variant, och prova ändå. Man måste ju prova sig fram….. tycker i alla fall jag 🙂

Sedan är det ju så att för att ta bort ett felbeteende, då kanske man får ett annat lite mindre problem på köpet. Men det stora problemet försvinner. Sen kan man jobba bort det nya lite mindre.

Exemplet – släng lite mat på golvet när du kliver in i bostaden. Det är bra för en stressad hund.
Skulle, jag säger – om – det skulle, innebära att man får en mindre stressad hund, men en hund som tigger godis då man kommer hem – Då är väl det ett angenämt problem, eller?

Det jag vill ha sagt är egentligen – Varje morgon du vaknar, berätta för din hund hur fantastiskt den är och hur tacksam du är för att den vovven är just din.
Visst, din hund är inte felfri, men vet du vad – Det är inte heller du!
Lev med det och gör det bästa av det.

Så, nu har jag varit grinig nog 🙂 🙂

 

 

10 svar på ”Hundägare… lite skärpning tack – Din hund är helt fantastisk!”

 1. Så sant! Älskar min Dumle just för att han är den han är och döma av hans glädjeexplosion när jag kommer hem är det ömsesidigt <3

 2. Vi bor så att vi har hundlucka, 2000kvm tomt våra hundar vi har tre, får vara ute alternativt inne när vi åker iväg. Nu lämnar vi endast hundarna ensamma när vi gör lite ärenden, 2-2,5 timme max är de själva. När vi kommer hem är de toklyckliga och ja de får vara det, innan vi hunnit in är de lugna igen!

 3. Använder platsliggande på mattan i hallen när det kommet folk och goodis förstås, funkar kanon. Älskar min schäfer, det bästa som finns ❤️

 4. Jag berättar x antal gånger per dag för mina grabbar hur fantastiska de är och hur glad jag är att få dela mitt liv med dom. Sen att det blir lite knas emellanåt beror nog snarare på att det är jag själv som är allt annat än felfri, men det kan jag leva med. 🙂

 5. Fantastiska tips och underbara blogginlägg! Livet är ju underbart med dessa fyrfotingar! Alla har vi våra brister oavsett om vi har 2,4, 6 eller 8 benKram från 2 labbegossar med matte A-K

 6. Hej!
  Vi ska köpa en labradoodle valp. Jag jobbar som psykolog och jag kommer att ha med hunden på jobbet. Tanken är att hon kanske kan hjälpa till lite med klienter osv.
  När är hon tillräckligt gammal för att följa med?
  Hälsningar, Pelle

 7. Hej Fredrik! Jag har en liten schäfervalp på snart 4 mån som är helt fantastisk på alla sätt och bemöter nya saker helt lugnt. På promenader kollar hon bara på andra hundar som hon möter och går förbi. Men sen finns ju de hundägare som bara släpper fram sina hundar utan att fråga… Jag märker då på henne att hon blir väldigt osäker, hon kissar på sig ibland, backar och gnäller. Det är inga problem med nya hundar annars när man släpper de lösa.Vi har till exempel två andra hundar hemma och första mötet där gick super. Jag vill inte att hon ska bli super på men det hade varit skönt att kunna få henne att inte vara så osäker de gånger andra släpper fram sina hundar. Eller om någon skulle ha sin hund lös och den springer fram ex. Hur ska jag göra för att hjälpa henne att känna sig säker?

Kommentarer inaktiverade.