Fler nej än ja?

-Tar din hund egna intiativ? Gör den det inne i bostaden, ute på promenader? Dessa intiativ, är de ibland så märkliga så du blir full av skratt?

-Ligger din hund i vägen för dig ibland? Exempelvis när du ska laga mat, se på teve, eller kanske städa?

-Händer det i bostaden eller på promenaden att din hund ger sig på dig med lekinviter, helt plötsligt och från ingenstans?

-Känner du dig iakttagen ibland, och då du kontrollerar sitter/ligger din hund och bara lugnt stirrar på dig?

-När din hund är på det bästa humöret för ändamålet, får du då hantera hundens tassar, öron, mun, mer eller mindre obehindrat?

-Om du inte hade haft koll, kan det hända att din hund stjäl något att äta även om det inte är till hunden? Exempelvis en macka, kattmat, eller annat du lämnat utan uppsikt?

-Om du helt plötsligt skulle falla ner på knä och låtsas leka med något, vill din hund vara med att leka då, blir den nyfiken på vad du håller på med?

-Händer det att din hund verkar sova så tungt ibland, så att du får ”väcka” den för att få den att reagera på det du vill?

-Om du gick i en skog, bara du och hunden, skulle hunden följa dig även utan koppel och helt utan att du ropar på den då och då?

Det här är enligt mig några enkla kontrollfrågor man kan ställa sig om man undrar om ens hund mår bra tillsammans med mig.
Jag kan tycka att man bör kunna svara – ja – på den största mängden av dessa frågor för att vara helt nöjd.
Känner man som hundägare att svaren på de flesta frågorna är – nej – då bör man enligt mig göra något åt situationen.

Ha en fin och härlig fredag. Själv ska jag gå och lägga mig hyfsat tidigt. Jag har en helg full av arbete framför mig 🙂

 

 

12 svar på ”Fler nej än ja?”

 1. För mig blir det ja på samtliga frågor, haha.
  Önskar att det var nej på den att hon tar saker när vi inte har uppsikt, även om hon för det mesta är duktig så händer det såklart.
  Slitit upp en soppåse vi glömde kvar i hallen, stulit kattmat några gånger, druckit O’boy från ett glas som stått på bordet, slitit upp fodersäcken, samt stulit en påse med muffins!
  Så går det när man inte är uppmärksam 😛

  Oavsett hennes humör kan jag alltid kolla tassar, öron, tänder etc etc.
  Hon är oerhört följsam överallt och är alltid ivägen haha.
  Lyckas alltid ligga precis där jag ska dammsuga!
  Hon är världens bästa min lilla goskit 😀

 2. Haha! Precis. Plötsligt stirrar hon på grytlappen som då ska slängas i luften och sedan ska jag springa efter henne och försöka ta den.

 3. Åh vad bra att du skriver om sånt här.
  Tror tyvärr att det finns ganska många som får väldigt många nej på dessa frågor.
  Du är en av de vettigaste personerna jag känner till och älskar att läsa dina inlägg.
  Du har så mycket klokt att skriva och berätta om och jag hoppas verkligen att folk tar till sig det och lär av det.
  Jag kan personligen säga att jag lärt mig mycket av dig och ditt sätt att förenkla och förklara problem så man förstår. Detta har gjort att även jag har kunnat hjälpa andra med sina hundar.
  Fortsätt med det du gör för du gör det bäst.
  Mvh Kristin

 4. Flesta ja & speciellt detta med att sova så jag får väcka henne… När vi ska ut så hinner jag öppna, trycka upp hissen & hon har ännu inte kommit.
  Och hur många gånger om dagen sitter inte min dam & bara studerar mig lugnt.

 5. Med mammas hund, hon är åtta, ja till alla. Och hon psykar en verkligen om hon vill nåt och det går inte att lura henne med något annat. Det var med mig hon började med detta, nu även ”pratar” hon högljutt om man försöker ignorera henne. Hon är inte tränad, det är först senare jag började med ögonkontakt samtidigt med min dåvarande hund. Snart får jag hem min nya lilla kille, Max. Jag lärde mig så mycket av min hund, som jag saknar jättemycket, som jag har nytta av. Även med honom blev det en hel del ja men det är en helt annan historia och Max är en annan hund och ras 🙂

 6. Har nej på siata frågan måste ropa på dem då och då, men så har jag jakthundar som vi jagar med och har dem bara lösa under jakt och apporteringsträning.

 7. Vilken härlig lista, och vad bra det känns att kunna svara ja på allt! Väldigt bra att du tar upp detta. Vi får ibland kommentarer speciellt av äldre släktingar och bekanta som tycker vår hund är för frimodig. Själv kan jag också tycka att det är jobbigt att hon snor mat så fort man vänder ryggen till, men du har fått mig att tänka om och försöka att skratta åt det istället. Denna lista hoppas jag får stor spridning!!! TACK för alla klokskaper! 🙂

Kommentarer inaktiverade.