Ett enda råd – Låtsas som du inte märker att hunden gör det!

Helgen har gått i full fart… i hundens tecken som vanligt. Parallellt med polis SM (som jag följt via sms och sociala medier hela helgen) har jag suttit på styrelsemöte med Svenska Schäferhundklubben både lördag och söndag.

Uppe på det, har jag förberett veckans poddinspelningar, svarat på ”hundmejl”, pratat i telefon gällande hund, och så vidare…..

Känns snart som att jag börja skälla och morra som en hund, istället för att prata 🙂 🙂

Då det gäller polis SM kan jag vara stolt över en av polishundförarna jag hjälpt inför detta. Han gjorde ett riktigt fint skydd och hans hund bevisade för oss att den träning vi lagt ner har varit helt rätt. Känner mig både stolt och glad för denne polishundförare och hans fina vovve.

(Det finns lite korta filmer från vår träning på min instagram @hundcoachen )

 

Jag har sammanställt lite frågor jag får i min mejlkorg. En hel del frågor handlar om hunden som morrar åt familjen i olika situationer, och vad man ska göra åt detta?

Och jag börjar så smått tro att hundens – morr – är världens mest missuppfattade problem.

En hund morrar då den är osäker!
Sen kan orsaken till osäkerheten variera, och även styrkan på osäkerheten. Men att det handlar om osäkerhet och budskapet – ”Ge mig utrymme, håll dig borta, ta inte det som är mitt” – det är lika säkert som att det kommer att ljusna i morgon bitti.

Och utan att gå in alltför djupt om detta med ”morr” i detta inlägg, så vill jag ändå understryka – Det handlar om osäkerhet!

Att på olika sätt tolka osäkerhet hos hunden som att – hunden vill ta över, hunden klättrar i rang, min hund ska f-n inte morra åt mig…… och så vidare. Det är INTE en del av att få bort problemet.

Om jag bara fick ge ett enda råd till hundägaren som har en hund som ibland morrar åt familjemedlemmar, då skulle det vara – Låtsas om som att du inte hör att hunden morrar. Strunta helt enkelt i det!

Men jag har skrivit om det här förut, och jag kan göra det igen. Men just nu är det en dusch och sängen som gäller för mig.

G’natt 🙂

3 svar på ”Ett enda råd – Låtsas som du inte märker att hunden gör det!”

  1. Om en dryg 1 årig schäfer tar godis ur handen och morrar…stirrar rakt upp på människan…tar hela handen med godis i munnen, håller fast, morrar och börjar bita ihop hårt? Den tar plats, gör utfall, biter i kopplet och i ägarens kläder. Testiklarna har inte ramlat ner och man påstår att beteendet beror på det? Aggressiv och pga för att testiklar ligger varmt. Kemisk kastration är gjort och det upplevs bättre. Erfarenhet i frågan?

  2. Att ignorera att hunden morrar, som i vårt fall åt husse, försöker vi göra, men att hunden
    hoppar och försöker hugga husse, vad gör vi åt det?
    Något har gått snett i relationen men hur reparerar man det?

  3. Våra hund morrar men inget ilsket. Det är hans sätt att prata, han talar om när han vill att vi ska fortsätta klia honom, han talar om när han vill ha mat , när han tycker vi ska gå och lägga oss osv.Kan det bero på att vi pratar alltid med våra hund? Han är bara charmig när han prat morrar

Kommentarer inaktiverade.