Som regel, tre gånger per dag!

Hoppas du kommer dit, och hoppas du kommer fram och pratar lite hund med mig.

För varje jycke som går promenaden, så skänker Agria 50 kr till hundstallet 🙂 🙂

Här anmäler du dig – https://www.agria.se/hund/hundpromenaden/ – och det är bara en vecka kvar!

 

Hur ska man utfodra sin hund i vardagen?

Normalt sätt, om jag ska generalisera, så ger jag mina hundar mat tre gånger om dagen. Först frukost vid 06 00. Sedan ger jag hundarna middag vid 1630. Och sedan då vi går och lägger oss, så får de ett litet mål mat. Ofta ett större hundkex eller liknande.

Ska jag tävla eller liknande med min hund, så ser det lite annorlunda ut just den dagen. Men hur jag gör den uppdelningen av maten då, det är väldigt individuellt från hund till hund.

Hur väljer jag rätt foder till mina hundar?
Här får man prova sig fram. Jag bryr mig inte om vilken mat hunden äter bäst, det struntar jag helt enkelt i. Men jag vill ge hundarna ett foder där jag med lätthet kan justera hundarnas vikt. Samt ett foder där jag märker att fodret ”räcker” för hunden.
Vissa hundar man kör lite extra hårt kräver ibland ”mer”, och då vill jag ha ett foder med lite knuff i. Andra hundar behöver inte alls ha detta. Det är väldigt individuellt.

Mängden foder hundarna får, det varierar faktiskt från dag till dag. Jag har inget mått till hundarna, jag har bara ett ”medelmått”, och ifrån detta ökar jag på, eller drar jag ifrån, beroende på hur hundarna är i kroppen.

Jag tar i mina hundar varje dag, och har dem på så sätt i rätt hull.

 

Det var lite om hur jag ser på det här, nu ska jag ut i skogen med vovvarna 🙂
Ha en fin kväll!

 

 

 

Ett svar på ”Som regel, tre gånger per dag!”

  1. Hej, vill gå agria-promenaden men min hund skäller på människor, speciellt om vi ska hälsa. Kan man komma fram till dig ändå och ställa nån fråga?

Kommentarer inaktiverade.