Nu vill jag att du hjälper oss andra!

I helgen var det Agrias hundpromenad, där Agria skänkte 50 kr till hundstallet för varje hund som deltog.
Vi fick ihop 77 000kr…… Visst är det fantastiskt!! 🙂

Stort tack till alla hundägare som var där och gjorde denna fantastiska dag till vad den blev, tack!

Jag pratade med ett hundratal hundägare och hundar. Som vanligt var det fantastiskt kul och givande, och den vanligaste frågan var precis som vanligt – Besvärliga hundmöten!

Så därför, vill jag att du berättar om dig själv och din hund. Hur du har gjort med din hund för att få härliga och bra hundmöten.
Berätta här på bloggen, under kommentarer…….

Jag har skrivit om det så många gånger här på bloggen, och kommer att göra det igen. Men det vore så fantastiskt kul om du kunde berätta hur du gör/gjorde.

Kan du inte göra det?

Stort tack 🙂

 

11 svar på ”Nu vill jag att du hjälper oss andra!”

 1. Hej ! Har en labradortik som är strax över året . Jag fångar upp henne innan mötet. Skvallrar till Milly att nu möter vi annan vovve så nu ska du ha fokus på matte. Så får henne att gå fot, med antingen godis i handen eller att hon vet att det finns i fickan . Ibland stannar jag och småpratar med ägaren till den andra hunden OM det är en ägare som vill träna möten och står kvar tills vovvarna är lugna utan att ha förväntningar på att de ska få hälsa/leka. Nån enstaka gång har jag bara resolut gått förbi mötande ekipage med världens självförtroende och sagt halleluja att det funkat så bra haha ! Vänligen Ägaren Till Milly Huligan

 2. Min tjej gjorde utfall redan när hon kom hem som 8 v valp. Vi körde på öka avstånd tills hon inte känner att hon behöver göra utfall, mata på med godis och låta henne titta om hon behövde det. Nu är hon 7 månader, utfallen är borta.

 3. Vi har använt oss av ” skvallerträning” och pipleksak med vår Cavalier och nu fått vår ”slyngel”att inte bry sig om andra hundar utan han blir glad när det kommer en annan hund och söker kontakt med oss.

 4. Min hund blev rädd för andra hundar efter att ha blivit påflugen av lösspringande hundar vid flera tillfällen. Genom att jag gick mellan honom och hundar vi mötte kände han sig trygg igen. I början fick han en godis varje gång vi mötte en annan hund och han höll sig lugn. Det resulterade i att han så småningom fokuserade på mig istället för den mötande hunden.

 5. Hej!

  Vi gör såhär med hundmöten med vår 11 månaders unghund. Vi FÖREKOMMER henne. Dvs, när magkänslan säger det är dags inför ett stundande hundmöte, samlar jag ihop henne med hyfsat kort koppel, för henne åt motsatt sida om mig som mötet kommer passera. Vi går förbi, med tyst hund. Hon är även tyst i de fåtal fall den andra hunden skäller. Jag misstänkter att mitt kroppsspråk och sätt att hålla hunden lite vid sidan ger mötande hundägare en tydlig signal att, ok detta ekipage vill inte hälsa. Vi ägare säger dock hej till varann. Funkar!

  Vi tog en idolbild med dig på Agria-dagen och pratade lite om skäll på besök som går åt rätt håll. Tyckte synd om dig som fortfarande stod o pratade med hundägare när vi drygt 1 h senare kom tillbaka från promenaden. Men få fick ju många hjälp så det var ju bra. Ett stort varmt tack för ditt fantastiska engagemang!

 6. Vår hund har aldrig gjort utfall. Vi har jobbat med att min hund ska sitta och vi drar lite i kopplet så han får anstränga sig att sista kvar. I vissa fall ligger ett steg före att börjar leka innan hunden kommer så att han har fokus på mig. Inte hunden.

  En bra övning är att han har lärt sig ”Titta på mig” och när han gör det händer det något roligt. En godis, lek, busa massa.

 7. Jag gick på valpkurser med min hund och sen vande jag min hund tidigt med andra hundar dels genom att jag besökte många olika miljöer och rastgårdar där hundarna får umgås på sina villkor. Sen så rastade jag grannars hundar o min hund fick följa med så hon lärde sig tidigt att även gå i koppel med andra hundar.
  Om man bor i Stockholm så är Gärdet ett bra rastningsställe där hundarna kan umgås lös men du kan även gå lite avskilt med din hund kopplad.
  Numera är min hund 11 år och visar ofta tänder åt andra hundar som hon tycker är för framfusiga. Men hon gör aldrig utfall. Däremot vet jag hon börjat göra utfall mot amstaffs och staffar pga hon blev anfallen nör min mamma hade henne. Där vet jag faktiskt inte hur jag ska göra. För jag vet hon tex accepterar grannhundarna som är av den rasen MN honom har hon känt sen hon va valp. Jag har bara valt att numera ignorera o bara gå lugnt förbi när jag ser dessa hundar.
  Så generellt tips från mig är att bara tidigt vänja hunden vid olika miljöer och hundar. Om hunden blir rädd efter den blivit anfallen så tror jag det är bra om man kan få hjälp av en expert så man inte förvärrar rädslan. Varje hund är ju en individ och man känner förhoppningsvis sin egen hund bäst som ägare så man vet hur den reagerar i olika situationer.

  Tack Fredrik för att jag fick hjälp av dig för drygt 8år sen. Jag hoppas du kan hjälpa fler första hundägare så att de hamnar rätt med sin hund.
  Jag hade gärna gått på promenaden men Sottis var inlagd på djursjukhuset någon dag tidigare så jag va tvungen att ta det lugnt med henne i lördags.

  1. Jag är absolut ingen expert, jag tror du gör rätt som bara passerar dessa hundar lugnt, de lever i nuet men tror att de minns ett obehag av olika situationer. Vad det gäller Gärdet har jag inte någon bra erfarenhet, då många har noll koll på sina lösa hundar. Jag var där med min förra, på flera hundra meters avstånd (kopplad) för han var rädd för hundar, ändå kom det lösa hundar springande. En hann vi inte se och det höll på att urarta. Min lilla nu vänjer jag sakta vid olika saker och hittills har det gått bra. Jag hoppas det löser sig för din hund o att den andra kryar på sig.

 8. Max (på bilden ovan ❤️) är än så länge så liten men några bra möten med andra hundar och en mycket lugn Max. Naturligtvis vet jag att andra hundar är vaccinerade först, kommer fortsätta på samma lugna sätt som nu. Lärde mig mycket av min gamla hund Happi som jag har stor nytta av. Det går mycket bättre med mammas hund Moa nu också, tack vare pratstunden och det är jag glad för. Tack Fredrik

 9. Lilla Max (på den underbara bilden ovan) är ju liten än, men han är väldigt lugn när andra hundar är i närheten, skällt en gång första dan. Jag lärde mig enormt av min gamla hund Happi som jag tagit lärdom av. Det går mycket bättre med Moa också, tack vare att du pratade med min mamma och det är jag väldigt glad för. Tack Fredrik

Kommentarer inaktiverade.