Inte konstigt alls, snarare helt naturligt.

Två av tre godingar jag tillbringade helgen med ute på min ö.

Dessa helger…. två dygn utan ett kommando, utan ett koppel, där hundarna får sköta sig helt själva och kommer in på kvällen då de är hungriga…. Det är semester det för hundarna. Tilläggas ska att de aldrig går ifrån närheten till huset och jag alltid har dem under uppsikt.
Men jag tror det är lika avslappnande för hundarna som det är för mig 🙂

Den här miljön….. Så underbart för själen! 🙂

Och idag ska jag anmäla LillaNymo till utställning. Till Stockholmsutställningen i december. Jag anmäler i alla fall, så får vi se om vi kommer eller inte. Men det är målsättningen i alla fall 🙂

 

Jag får väldigt många frågor från oroliga hundägare om detta med en hane och tik som börjar slåss.
Många tror, och har hört, att en hane eller en tik som börjar slåss med varandra är det något fel på. Helt enkelt att det skulle vara någonting fel på en hund som slåss med en hund av det motsatta könet.

Men det är helt fel att tro det. Det är lika naturligt för en hane och tik att slåss som att två samkönade hundar slåss.

När en hanhund och en tik börjar slåss så handlar det ofta om att försvara en tillgång. Helt enkelt att hunden försvarar något som är väldigt mycket värt för hunden. Exempelvis lite mat, en leksak, en sovplats, en gosig stund med husse eller matte.

Så hur otäckt den än är med hundslagsmål – för det är det – så är det inte speciellt konstigt om en hane och tik ryker ihop.

 

 

 

 

 

2 svar på ”Inte konstigt alls, snarare helt naturligt.”

  1. Min schäferhane morrar när en annan hund, både tikar och hanar, kommer för nära mig. Detta händer när vi går på kurs och tränar nära andra hundar. Ska man säga t.ex ”nej” i detta fall. Jag har valt att ignorera, så länge han inte gör utfall. Tänker att han får ”bekräftelse” om jag säger till. Är det rätt tänkt? För Cuba är det ju naturligt att försvara mig!

Kommentarer inaktiverade.