Vi har en regel här hemma.

Du missar väl inte min podd!
Nu senast ett avsnitt där jag och två andra experter svarar på en mängd frågor i över 60 minuter. Finns där poddar finns, eller googla ”Hundcoachen podd”

Hela helgen har jag suttit på möte. Jag är ju vice ordförande i Svenska schäferhundklubben. Så i helgen har det varit schäfer för hela slanten.

Glädjande besked i helgen var den nya höftledsstatistiken som presenterades. 26% av de schäfrar vi föder upp i Sverige har en belastning på sina höftleder. Alltså 74% är helt friska. Det är långt kvar men det är en klar förbättring mot bara för några år sedan.
Sedan ska man ha klart för sig att av dessa 26% så är väldigt hög del hundar med så kallade C-leder. Alltså hundar som i normalfallet inte kommer att påverkas av höftledsproblematik. På den ”gamla goda tiden” fick vi till och med avla på C-höfter.
Glädjande, men ändå mycket arbete kvar 🙂
Målet är givetvis 0%, men realistiskt kanske är på 10%.

Nu ska jag ut och rasta både hundar och barn i skog och mark. Vi har en husregel här hemma. Då barnen är lediga från skola och inte gör något speciellt, då ska de röra på sig minst en timme om dagen. Och det kan inte bli mycket bättre än en härlig skogspromenad med hela familjen 🙂