Det kan ge hunden en positiv erfarenhet!

Jag, Agrias Sverigechef tillika prisutdelare, samt mitt lag jag var lagledare för på Agilityn på Sweden international horse show….

Visserligen en del av motståndarlaget, men ändå en imponerande duktig kvinna!

Det som är extra förbannat kul och imponerande är att dessa världselitryttare verkligen går ”all in” då det gäller agilityn. Det är imponerande. Visst, det är på skoj, det är en show…. men jag lovar att på inträningen och kort innan vi gör entre inför fullsatt Friends Arena, då är det på allvar.
Helt fantastiskt underbart att se!  🙂

 

Hur uppfattar en hund, en valp, att bli bortlämnad till hundvakt. Ibland tillfälligt, i bland kontinuerligt under vardagar?

Det här är väldigt individuellt så klart!
Men det man ska vara uppmärksam på är verkar hunden vissa tecken på obehag. Blir den förändrad till sättet?
Om inte, då är det givetvis inte några problem.
När jag lämnar iväg mina hundar till hundvakt, då uppfattar jag det som att hundarna får ett härligt äventyr.
Men till de hundvakter jag använder medföljer tydliga direktiv. Låt mina hundar vara i den utsträckning som bara är möjligt. Håll inte på att uppfostra eller dressera. Och här är det ett måste för mig att jag kan lita på min hundvakt.

Jag tror det kan vara bra och härligt för hunden – om hunden mår bra – att få lite miljöombyte. Det ger också hunden en positiv erfarenhet.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe, sedan är det en härlig skogspromenad som gäller för familje Steen.

2 svar på ”Det kan ge hunden en positiv erfarenhet!”

  1. Klokt det där med att hundvakter INTE ska hålla på och ändra hundens beteenden. Litar aldrig på en sådan ”hundvakt” hunden är ju faktiskt MIN !!!

  2. Hej Fredrik!
    Tänkte på det här med att inte låta andra uppfostra eller dressera sin egna hund. Vi har en hund på 7 månader som nafsar på våra gäster. Biter i deras kläder och lite i fingrarna. Hans bits även när vi busar med honom själva. Han gör det endast av ren glädje och aldrig någon annan gång. Min fråga är hur får vi stopp på detta? Ska inte mina gäster säga ifrån? Hur ska vi hantera detta? Tycker det är jobbigt att han är så nafsig då vi har små syskonbarn.. Ska även tilläga att han är apporterande fågelhund om det har en betydelse.

    Tacksam för svar!
    /Första hundägare

Kommentarer inaktiverade.