Generella domarkonferensen – SKK

Jag sitter just nu som en typisk ”hockeypappa” i ishallen och jobbar med datorn.
I slutet av februari har Svenska kennelklubben en generell domarkonferens för utställningsdomare. Den är obligatorisk och inbokad sedan ett par år.
Går man inte på den, då får man heller inte döma något mer.

Sundhet och hälsa står givetvis på tapeten. Och det gör mig till en stolt ambassadör för kennelklubben.

Förutom att delta på konferensen så ska jag vara ”gruppledare” för ett grupparbete. Det vår grupp, med ett 15 tal domare, ska diskutera och sedan presentera är – Rastypisk mentalitet. Spännande, intressant, och inte minst otroligt viktigt.
Ser verkligen fram emot dessa diskussioner.

Rastypisk mentalitet är något jag ofta tänker på, och diskuterar runt med personer som vill.
Det är en viktig sak då det gäller utställning, men också på bruksprov. Ska en Rottis arbeta likadant som Border Collie?… bara som ett exempel.

Om bedömningen och betyget på prov utgår ifrån ex vis en BC tempo, då kommer alltid ex vis en Rottis få lägre betyg.
Men frågan är om vi verkligen vill förändra om Rottisen till en mer BC – lik hund?
Viktiga frågor!!

Nu ska jag fokusera lite på hockeyn 🙂

 

2 svar på ”Generella domarkonferensen – SKK”

  1. Hej!! Snälla jag behöver HJÄLP! Har sökt överallt, frågat överallt och får inget bra svar. Jag har en amstaff tik på 3 månader, och efter min separation var jag tvungen att flytta hem till min mamma, som har en chihuahua hane på 6 år. Nu är det så att tiken älskar ju honom så klart och vill leka hur mycket som helst, och så fort vi sätter dem ihop så blir chihuauan helt galen, bara fräser och försöker springa iväg. Vilket nästan provocerar amstaffen att leka ännu mer! Hon nuddar inte honom eller skadar inte, utan hon blir bara väldigt väldigt uppspelt. Min mamma är van att ta upp sin hund i famnen så fort något händer, för att han är så liten, jag tycker inte det är en bra lösning och tror att det kan finnas någon annan lösning, eller är detta rent omöjligt? Vi har lämnat dom i samma rum flera gånger ibland kortare tid och ibland längre tid och det blir samma sak varje gång. Nu har vi dem på varsin våning och det är en ohållbar situation och jag har ju ingenstans att ta vägen. Vad kan man göra???!! Går det att få alla hundar att komma överens? Har läst dina tips om att vara tydlig osv, vilket jag gör konsekvent! Men när dom är i det läget är dom så svåra att nå!! Åh hoppas verkligen på svar. Du är bäst! 🙂

  2. Vill bara tillägga att vi tillrättavisar båda (jag iaf) mamma anser att det är valpens fel som är för ivrig och inte låter honom vara! Och försöker visa båda att hon inte ska vara så ivrig och att han inte ska vara så arg. Men även när hon lugnar sig lite och hon försöker lukta på honom så fräser han direkt och hugger mot henne, han är ju så aggressiv mot henne oavsett vad hon gör känns det som. Tycker dock att hon är alldeles för ivrig när vi sätter ihop dom. Tack hoppas som sagt på svar skulle hjälpa något enormt!!

Kommentarer inaktiverade.