De kan redan ”hund”, men de måste lära sig mer rasspecifika detaljer.

Lilla Nymo – Lika söt nu som då! 🙂

 

I helgen dömer jag utställning på lördag (schäfer) och har ett viktigt möte på söndag. Mötet på söndag är i Svenska Schäferhundklubbens namn, och mötet är med representanter i Svenska Brukshundsklubben. Det är lite saker vi vill framföra, saker vi vill förändra, saker vi vill förbättra, och saker vi anser att vi har bra lösningar på.

Så återigen, hundtema hela helgen.

Ja just det…. höll på att glömma. På lördag kväll ska jag komma till Svenska amstaffklubbens medlemsmöte och prata lite hund också 🙂

Intensiv men rolig helg. Det ser jag fram emot.

På den officiella utställningen för schäfer där jag dömer ska jag ha två domarelever med mig i ringen. Det är alltså två redan utbildade domare som vill utbilda sig på att även döma schäfer. Då gör man ett antal elevtjänstgöringar, sedan aspiranttjänstgöringar, innan man kan bli klar på den rasen man går på.
Att bli domare från början är betydligt mer jobb. Och det är faktiskt ganska avancerat.

Men i det här fallet kan dessa två ”redan hund” med allt vad det innebär, men de måste få större detaljkännedom om rasen schäfer.
Jag tycker det är kul att ha elever i ringen. De ställer bra och ibland lite kluriga frågor. Det är roligt och kräver att man själv är lite på ”tå”.

Utställningen är i Nynäshamn, och det är totalt ett nittiotal schäfer som kommer.

Ett svar på ”De kan redan ”hund”, men de måste lära sig mer rasspecifika detaljer.”

  1. Hej!
    Jag behöver verkligen hjälp med min whippettik på 2,5 år. Vi har kontinuerligt ensamtränat henne men vi kommer ingenvart. Hon har sån jobbig seperationsångest och det tär på alla förhållanden. Vi måste ha hundvakt till allt och det är inte alltid lätt.. drömmen är att kunna åka iväg i 2 timmar och att hon klarar det. Har du några tips? Vi har verkligen försökt med de flesta metoder men inget funkar..

Kommentarer inaktiverade.