Hundmöten!

Titta på filmen, se hur lätt och odramatiskt det är….. Det är ett hundra procent ärligt det du ser, och det som sägs…. (sen kan vi strunta i min frisyr och andra detaljer 🙂  …)

 

 

5 svar på ”Hundmöten!”

 1. Men om man som förstahundsägare gjort fel från början och låtit valpen hälsa på alla i tron att det är bra med socialisering, hur bryter man då? Har en stor och stark Samojedhane som INTE gillar när okända hundar kommer för nära. Han är nu 2 år och jag behöver all hjälp jag kan få.

 2. Har använt samma metod på med min hund fast hon har problem med människor utan hund. Förut skällde hon på alla med två ben. Men nu går det bra att promenera där jag säger åt henne att fokusera på mig så fort hon visar intresse för främlingar. Människor som börjar prata med mig blir hon fortfarande tokig på. Men det ska nog gå med tiden.

 3. Hej,
  Hur får jag min snart 4åriga Tamaskan att sluta dra?
  Jag har haft han i 15 månader och det har blivit bättre men det här med hundmaten är fortfarande lite problematiskt. Vad gör jag för fel?
  Han får inte hälsa på alla, han är ”döv” när han är intresserad av en doft, han har ingen älsklingsleksak, han kan igga belöningsgodis, han iggar belöningslek .. världens underbaraste vän, vet exakt hur han ska göra men kan till och med säga från med ett ljud och hoppa avigt till ”fot” men precis som om han talar om att jag vet .. men jag vill ju inte. En väldigt speciell hund med stort hjärta och enorm hjärna så han VET vad jag ber om men när vi möter andra så drar han järnet.

 4. Tack för jätte bra tips! Jag har en pigg och glad fransk bulldog hane på 2.5 år med en bra andning och är jätte duktig i hundmöten, han bryr sig inte om någon hund som vi möter, han fokuserar på mig som ägare istället.

  Jag har tränat detta som du visar sedan han var valp, vilket har gett ett lyckat och bra resultat. Jag tränar lydnad, springer och motionerar med honom stort sätt dagligen på varje promenad och vilket jag ser glädjen i min hund när vi har roligt tillsammans.

  Mitt problem är att jag har otroligt mycket hundägare runt om där vi bor som inte har koll på sina hundar och tycker att deras hundar ska hälsa på min hund och jag säger nej, då får jag ofta svar tillbaka- har du något problem med din hund? nej svarar jag då, jag vill bara inte att dem ska hälsa på varandra, min hund har många hundkompisar bland min familj och vänner. Främmande hundar måste inte min hund hälsa på men personerna som har dessa hundar förstår bara inte de, de släpper sina hundar lösa och tror att våra hundar är bästa vänner.

  Jag känner inte dessa människor vi möter. Jag tycker det är jobbigt som hundägare att andra hundägare släpper lös sina osäkra hundar på mig och min hund. Rullkoppel som många också använder ser jag tyvärr många människor inte kan hantera med sin hund.

  Jag och hund var ute och sprang och möter en äldre dam med sin medelstora hund och har ett rullkoppel till sin hund. Vi springer förbi, min hund och jag har kontakt med varandra och rätt som det är när vi passerar den andra hunden gör hunden ett utfall och min hund hoppar åt sidan i farten och jag skriker till hundägare – men va gör du, håll koll på din hund.

  Detta är så tråkigt när människor inte kan läsa hundspråk. Jag tycker detta är jätte jobbigt och undviker mycket att gå på vår stora härliga innergård som vi delar med många andra eftersom där möter jag flertal hundägare som har noll koll på sina hundar.

  Vad kan jag göra förutom att jag kan fin slipa min lydnad ännu mer med min egna hund. Men nu ligger inte problemet hos min hund eller de andra hundarna vi möter i sig utan snarare hos hundägare vi möter.

  Vad kan du ge mig för konkret tips, för att jag ska tycka om att gå mer med min hund på promenader. Tack på förhand från en ledsen hundägare som har en lydig och glad fralla som inte heller vill hälsa på alla hundar dem möter för att matte är roligare att vara med.

 5. Hej
  Har en valp på drygt 6mån som jag haft i snart 4v (omplacering). Hon är pigg, nyfiken och glad och vi har jobbat på bra med kontaktövningar och annat och har haft stor hjälp av dina böcker och hundcoachen men har ett problem som jag inte vet hur jag ska öva med.

  Varje gång hissen plingar utanför så tokskäller hon.

  Det här kan ske många ggr om dagen och hon blir uppstressad av det. Hon skäller inte längre när folk kommer hem till oss men det där plingandet från hissen kan komma när som helst och vi är hela tiden ”efter” och hinner inte förekomma plinget.

  Jag har inga bra idéer på hur vi ska öva det och undrar om du kan hjälpa med tips 🙂 hon är ju valp fortfarande men med tiden behöver hon tränas i att vara själv och framför allt vill jag inte att beteendet fastnar på henne och att vi agerar fel och förstärker det.

  /Ullis

Kommentarer inaktiverade.