Jag vet vad jag vill – Vad vill du?

Alldeles snart ska jag börja planera för en massa nya poddavsnitt. Därför vill jag att du tycker till.
Vad tycker du vi ska ta upp i podden, vilka gäster tycker du jag ska bjuda in?

 

Sen kan jag ju inte låta bli att lägga upp bilder på kärleksparet 🙂

Överst är pappa till de valpar LillaNymo har i sin mage….. Det ska bli så underbart härligt med små ”Snorpis”-valpar 🙂
LillaNymo är snart fem veckor in i dräktigheten, så det är inte långt kvar.

11 svar på ”Jag vet vad jag vill – Vad vill du?”

 1. Två förslag:

  1. Hundar som lätt går upp i varv (stress) och hur man ska hantera det. Hon ”måste” ha koll på allt.
  2. Hund som vallar besökare (min hund har vallning i rasegenskapen, Spansk vattenhund).

  Antar att mina frågor kanske hänger ihop.

  Tack för all erfarenhet som du delar med dig!

 2. Träningsråd för valpen och den unga hunden.

  Känns lite klurigt att veta hur fort fram man kan gå i sin träning.
  Har ibland upplevelsen att det inom vissa hundkretsar anses ”ju yngre desto bättre/finare” om de t ex tävlar i olika bruksgrenar väldigt unga.
  Själv tänker jag att valpar och unga hundar är som små barn, de måste få leka, lära och vara hundar. Långsamt leder ju också någonstans….
  Eller tänker jag galet?
  Det vore intressant att höra om i ett poddavsnitt : träningsråd för valpen och den unga hunden.

 3. Jag skulle vilja veta lite mer om olika träning/tävlingsformer tex spår, lydnad, sök, rally mm. Gärna någon gäst med stor erfarenhet. Tränar själv rally med min tjej endast på nybörjarnivå än så länge men kan vara roligt med lite tips och ideer på de olika sporterna.

 4. Jag skulle vilja veta mer om olika träning/tävlingsformer tex spår, lydnad,rally mm. Roligt med en gäst som har mycket erfarenhet kring detta så man kan få lite tips och ideer. Själv tränar och tävlar jag rally med min tjej än så länge på nybörjarnivå och skulle tycka det vore roligt att höra mer.

 5. Vore intressant om du tog upp hur man ska agera, vad tänka på när man skaffar en andra hund. Tex finns det någon rekommenderat åldersspanne mellan hundarna eller är det att föredra att de är lika i ålder. Hur gör man med träning? Kan man träna dem samtidigt eller en och en. Ska man ha egen tid med hundarna eller ska man göra allt tillsammans som en flock? Behöver man skaffa en hund till som sällskap åt den första hunden eller kanske mår hunden bäst av att vara enda hunden? Bara några av alla funderingar jag har inför att eventuellt skaffa en hund till.

 6. Skulle gärna vilja höra ett avsnitt om
  BPH och MH. Och det vore också intressant att veta mer om hur man utbildar en läshund, rehabiliteringshund och så vidare. Vad krävs av såväl hund som förare?

 7. Hej!

  Jag är ny som hundägare till en kille på två år som jag adopterat från Irland och vi jobbar nu för fullt och går på kontakt och lydnadskurs, VÄLDIGT roligt!
  Det pratas nästan bara om inlärning av hundar från valptiden men alla skaffar ju inte hundar när dom är valp som i mitt fall. Skulle vara väldigt intressant hur ni ser på inlärning till hundar som varit gatuhundar och som får inlärning i äldre ålder.(2 år i mitt fall ) tex hundmöten och koppelträning som för min hund är problemet då han antagligen sprungit fritt hela sitt liv och fått jakta efter mat varje dag. Han är otroligt mottaglig så jag ser bara möjligheter men i vissa lägen känns det som man kör fast, speciellt i hundmöten då han mer liknar en studsboll än en nyfiken hund.

  Tack för en bra blogg!

 8. Min valp, en Aussie gillar att bita i kopplet. Nu håller jag det högt så hon får problem med det. Ska man dra handen snabbt längs bandet så jag träffar nosen, obehagligt för Ylle, eller finns det andra metoder?

Kommentarer inaktiverade.