Lek dig till en problemfri hund.

Varför leker djur?

Denna lek är ett måste för djur och för deras överlevnad. I leken lär de sig slåss, de lär sig fälla sitt byte, de lär sig sociala koder och kommunikation.

Att leka med sin hund är utan tvekan det absolut bästa sättet att öva upp din och hundens kommunikation med varandra. När du och din hund har en kommunikation i världsklass, då kan du också ”prata” med din hund.

Du kan utan problem förmedla – Vad duktig du är, nu tycker jag du gör något bra, det där vill jag inte att du gör.

Det är just detta som är så oerhört viktigt i ett problemfritt hundägande – kommunikation!

Det handlar inte om att lära en hund att vara ointresserad av katten som springer över vägen. Det handlar om att du kan säga åt din hund – låt katten vara.

Detta är en stor och viktig skillnad av flera anledningar.

Att ha ett problemfritt hundägande, kosta vad det kosta vill för hunden – Det ställer jag inte upp på!
Hunden drar inte i kopplet för att den inte vågar det.
Hunden jagar inte efter katten för att den inte vågar det.

Den typen av hundägande är lätt, och det är bara att bryta mot alla gällande regler och lagar, strunta i hundens välmående – Tvinga och använd våld – Då kontrollerar du din hund.

Det ställer jag helt enkelt inte upp på, och det tror jag inte du gör heller.

Du OCH din hund ska må bra och leva TILLSAMMANS, då gäller kommunikation.
I leken tränar du just detta på bästa sätt. Biter hunden för hårt, du visar du det! Biter du hunden för hårt, då säger hunden till dig. Ni brottas och är intima, ni lär er svara och sända signaler med mera…

Det är just dessa signaler och fysisk kontakt, kroppsspråk, som är så viktigt då du ska forma din hund, då ni ska kommunicera.

Om jag inte når min besvärliga hund vid ett hundmöte, då måste jag börja ”nå” hunden på andra lättare ställen. Här är leken oslagbar!

Lek mer, ha ett bättre hundägande, få en lyckligare hund 🙂

 

 

5 svar på ”Lek dig till en problemfri hund.”

  1. En fråga på det: Hur ofta är lämpligt att leka med hunden? Jag var på en föreläsning om stress hos hund där föreläsaren menade att lek i rastgård samt mer ”rough house”-lek som kamplekar och liknande kan bygga upp för mycket stress hos hunden och bör inte hållas på med mer än kanske 1-2 ggr/v.

  2. Jag vill leka med mina hundar och jag kan leka /busa med min ena men den andre han är bara intresserad av lek med andra hunden ,
    Vad kan man göra för att få upp intresset för lek med mig ist ?

  3. Min Basenji 2år, när vi närmar oss hemmet får han tokryck springen runt mig (rullkoppel) sen tar han sats och hoppar rakt på mig, undrar vad han menar.

  4. Hej!! Hur gör man då, markera eller säga till när han gör fel, biter mig hårt.jag säger då nej,hjälper inte ger jag honom ett tjuvnyp biter han tillb. O blir arg?… vet ej vad jag ska göra?..

    1. ”vet ej vad jag ska göra” nä och inte Freddy Sten heller för han kan aldrig förklara nåt bara säger ”äg det och det” och ”gör” men aldrig HUR!

Kommentarer inaktiverade.