TV4 hunden ”Solos” framtid……

I morgon bitti kl 0745 kliver jag och lilla Solo in i nyhetsmorgon.

Solo ska inte stanna hos mig. Däremot blir han kvar hos mig ett år. Under det året kan ni följa Solos resa mot att bli polishund.
Det är långt ifrån säkert att vi når dit, men det är i alla fall vår målsättning.

Första tiden med Solo kommer att vara som med vilken valp som helst, men ganska snart börjar vi träning mot ett specifikt mål – Specialsökhund inom polisen.

Solo ska lära sig lydnad, relativt avancerad. Han ska lära sig spåra på hårda underlag och i terräng, och han ska lära sig ett ”sökmönster”.

Allt detta kommer ni kunna följa på nyhetsmorgon, här på bloggen, och på mina andra sociala medier.

Solo är snart tio veckor, och han är en alldeles underbar liten valp. De fina egenskaper hans mamma Lilla Nymo har, verkar även han ha fått.

Det ska bli ett alldeles fantastiskt spännande år 🙂 Hoppas du följer oss…..

4 svar på ”TV4 hunden ”Solos” framtid……”

 1. Hej Fredrik!

  Jag skulle vilja fråga dig om ett problem jag har med min 9 månaders gamla Golden Retriever-tjej Vera. Kan jag ställa frågan här? Jag är inte på Facebook nämligen.

  Jag vore jättetacksam för ditt svar!
  Med varm hälsning
  Susanna

 2. Hej Fredrik!

  Kommenterar på ett alldeles säkert orelevant inlägg men jag måste fråga dig som hundcoach !
  Jag har en hane på strax 1 år som är väldigt blyg och undergiven andra hundar , men ändå märker jag av att många hundar (speciellt större) har en väldigt aggressiv inställning mot honom. Är det något han gör eller vad händer? ett exempel är utställning , där jag går först och en tik av samma ras går bakom och när vi börjar gå varvet runt gör denna tiken utfall och blir väldig ”aggressiv” mot honom trots att de inte hälsat och min hund går 5 m före? Även en hund (omplacering från Irland , lurcher typ) på hans dagis som helst skulle vilja använda min hund som kampleksak… Trots att min hund är hälften så stor och 1 år yngre och inte alls visar dominans…

  Hittade ingen mejl till dig så hoppas det är ok att kommentera… 🙂

 3. Hej!

  Jag skriver här i hopp om att någon här, om inte Fredrik Steen själv, kan hjälpa mig med min valp. Jag är rädd att om jag inte fixar problemen nu, så kommer de bara bli värre med åldern – så jag hoppas att någon orkar läsa igenom min text.

  Jag har en collie-valp på 4 månader. Sedan jag fick honom har han varit väldigt svår att få ner i varv, han brukade till och med flämta när han sov – vilket var väldigt skumt. Men jag tränade att varje gång han självmant la sig ner och var lugn så överraskade jag honom med en godis utan att säga eller göra något annat. Han blev väldig snabbt väldigt mycket lugnare och alla jag träffar påpekar att han är väldigt lugn, speciellt för att vara valp.

  Men – han är inte lugn alls när vi är själva hemma. Jag bor alltså själv med honom, vilket kanske har varit del att orsaka problemen – att han alltid måste vara i fokus. Nu har han nämligen börjat skälla hela tiden när jag inte ger honom uppmärksamhet. Jag har försökt totalignorera honom när han skäller, men det har inte fungerat alls. Rekord har nog varit 20 minuter skålande i sträck, så jag känner att jag måste bryta det på något sätt. Dessutom bor jag i lägenhet och är rädd för att mina grannar ska bli arga.

  Jag har prövat att säga till, men som sagt – all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet för en hund, så det har bara triggat honom ytterligare. Så fort jag rör mig det minsta när han skäller blir han ännu mer uppspelt.

  Jag har nu prövat att så fort han tar en mikropaus i skällandet så kallar jag på honom och ber honom sitta, ligga eller liknande och ger honom sedan en godis. Dock känns det inte som att detta heller fungerar, då han så snart jag slutar ge honom uppmärksamhet börjar skälla igen…

  Jag har svårt att tro att han är understimulerad. Han får ofta leta, eller jobba för sin mat. Vi gör trix, olika roliga grejer på prommenaderna och andra aktiviteter där han får tänka till.

  Jag börjar bli lite förtvivlad, för det här är inte kul! Någon som har några tips?

Kommentarer inaktiverade.