Helgen blir en härlig hundhelg.

I morgon bitti tar jag med mig både Solo och lilla Pacco till TV4 Nyhetsmorgon. Vi går in i studion vid 09.40.

På söndag ska jag ta mig ner till Kristianstad för att föreläsa. Dit tar jag med mig LillaNymo, och hon ska även vara uppe på scenen med mig.

Men de andra dagarna i helgen ska jag ta långa härliga hundpromenader med mina hundar, låta hundarna bada lite om de vill, men sen ska jag även börja träna lite spår med Pacco.
Han är tolv veckor gammal nu, och fram tills nu har fokus endast varit på relation och uppfostran. Helt enkelt lärt honom hur det fungerar i vår flock.

Nu tycker jag Pacco har mognat lite (det kan variera från valp till valp) så att det kan vara dags att börja träna lite. Jag tänkte börja med att se efter hur hans spårintresse ser ut, lägga en plan för det. Kanske ska jag börja leka lite lydnad med honom oxå.

Jag börjar aldrig träna en valp (eller vuxen hund) för hunden själv uppmuntrar mig till aktivitet. Jag vill ha den där tiggande blicken, ett skall från hunden som säger – ”busa med mig”, Jag vill ha hunden som söker aktivitet innan jag börjar.

Det känns som att det börjar bli dax nu….

 

Ha en fin helg 🙂

2 svar på ”Helgen blir en härlig hundhelg.”

  1. 2013 skrev du ett inlägg om att hundar som vill hälsa på allt och alla lever ett tråkigt hundliv. Skulle vilja höra mer om vad du menar för jag blev ju helt olycklig när jag läste det för min hund som jag tolkar som social och glad kanske är totalt olycklig ;(

    Om man bara har en hund får då den hunden inte ut ngt av att vara i en hundpark och . leka med okända hundar?

  2. Hej. Har en 6månaders schäfervalp. Han hoppar och biter mej i armarna flera ggr om dagen. Hur blir man av med detta beteende? Svårt att nonchalera när det gör ”jävligt” ont. Har försökt korrigera ,men det blir bara värre då. Jag antar att han ”säger” kom igen nu matte och slåss med mej. Vi leker mycket och aktiverar med spår och annat. Han är superduktig att spåra. Är inte så skönt att vara blå om armarna hela tiden. Vad kan man göra???

Kommentarer inaktiverade.